Uhapšen bivši predsednik opštine Stara Pazova

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, osim odgovornog lica iz opštine, uhapšene su još četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja, zloupotreba odgovornog lica i falsifikovanje službene isprave.

Pored G.J. (42) uhapšeni su i odgovorno lice preduzeća "Makromedija plus" d.o.o., S.N. (51), odgovorno lice firme "Sve majce", I.K. (29) odgovorno lice privedenog društva "Umetničko sklonište", O.M. (42) i odgovorno lice privrednog društva "One stop šop" D.M. (35).

Postoje osnovi sumnje da je kao odgovorno lice u opštini Stara Pazova od 2009. do 2012. godine u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, zloupotrebivši službeni položaj, G.J. poverio privrednom društvu "Makromedija plus" reklamiranje opštine bilbordima, megabordovima, kao i nabavku raznih reklamno-propagandnih materijala, bez pravnog osnova i te usluge platio 13.792.944 dinara.

G.J. se sumnjiči da usluge reklamiranja opštine nije predvideo u planu javnih nabavki i da je na ovaj način privrednom društvu "Makromedija plus" pribavio protivpravnu imovinsku korist od 13.792.944 dinara na štetu budžeta opštine Stara Pazova, navedeno je u saopštenju.

Osumnjičeno odgovorno lice "Makromedija plus" S.N. iskoristio je 8.985.900 dinara od ukupno isplaćene svote i sa računa tog preduzeća bez realnog pravnog osnova, a na osnovu falsifikovane poslovne dokumentacije, obavio uplate na račun preduzetničkih radnji "Sve majce", "Umetničko sklonište" i "One stop šhop" koje su u gotovom novcu podignute i prisvojene.

Pogledajte još