ImprovE 2.19 – koncert

Nastupaju: Lukatoyboy, Nenad Marković & WoO, Isabelle Duthoit (glas i klarinet) & Franz Hautzinger (truba)

Dugogodišnji protagonisti međunarodne scene nove muzike, ovo dvoje muzičara odnedavno rade zajedno. Stalno razvijaju svoj pristup kompoziciji na licu mesta i kreiraju novu, često apstraktnu zvučnu sliku. Eksperimentalna improvizovana muzika.

Francuska klarinetistkinja and vokalni performer Isabelle Duthoit ostvaruje energični performans na sceni. Studirala je klarinet kod Jacques Di Donata u Lionu, a saradjivala je sa nekim od najvažnijih muzičara na fransuckoj improve sceni, kao i sa legendama, kao što su Phil Minton, Tim Hodkinson, Thomas Lehn. Već nekoliko godina njen trio Bouge, u kojem su i Luc Ex and Johannes Bauer svira širom Evrope.

Franz Hautzinger je jedan od vrednih markera austrijske eksperimentalne muzičke scene. Svirao je sa velikim imenima avangardne muzike, stvorio veliki broj svojih sastava (Regenorchester, Gomberg, Dachte Musik). Čest je partner u improvizacijama takvim imenima poput Keiji Haino, Hamid Drake, Jamaldeen Tacuma Elliot Sharp, Otomo Yosihide , Butch Morris, Lou Reed, Zeitkratzer, Derek Bailey, Phil Niblock i mnogi drugi… Hautzinger je razvio svoju quarter-tone trubu sa potpuno novom muzičkom izražajnošću, ne libeći se da stvara bizarne zvuke i buku. U solo nastupima kreira zvučne slike koje više podesećaju na elektronsku muziku, nego na solo trubu. Nastupao je već dva puta na Ring Ring festivalu.

Njihov koncert je završni događaj festivala “Zajedno Zusammen”, koji traje u Beogradu od 19. juna, a koji je organizovalo Udruženje Ring Ring uz podršku austrijskog kulturnog foruma u Beogradu.

Cena ulaznice: 200 dinara.

www.ukparobrod.rs

Pogledajte još