Vulin: Nećemo pojesti i potrošiti budućnost naše dece

0

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da će najsiromašniji biti zaštićeni od najavljenog smanjenja plata i penzija, i poručio da država neće "pojesti i potrošiti budućnost svoje dece".

Vulin je, odgovarajući na pitanja novinara na Gučevu, rekao da će kasnije tokom dana premijer Srbije i on razgovarati sa predstavnicima sindikata, i da će razgovori biti nastavljeni narednih dana unutar Vlade, istakavši da će se oni voditi sa idejom da budu zaštićeni najsiromašniji i oni kojima je najteže.

Ministar je istakao da su do sadašnje situacije dovele pogrešene odluke koje su donošene godinama unazad, kada su se glasovi kupovali povećanjem plata i penzija i nerezonskim zaduživanjem, dodavši da će se aktuelna vlada ponašati drugačije.

– Ova vlada može da se ponaša kao i vlada pre nje – da proda šta ima, da se zaduži još malo, i da jednostavno čeka da vreme prođe, pa će neka buduća vlada raditi ono što mi radimo. Mi nećemo da pojedemo i potrošimo budućnost naše dece. Ako treba da bude teško, neka bude teško i meni i mojoj generaciji, ali nemojte da zadužujete moje dete – rekao je Vulin.

Nadlanu / Izvor: Blic

Foto: youtube printscreen

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.