KREĆE AKCIJA "SPID MARATON" SAOBRAĆAJNE POLICIJE: Više od 300.000 vozača u Srbiji godišnje bude kažnjeno zbog brze vožnje

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da više od 300.000 vozača godišnje biva kažnjeno zbog prekoračenja brzine i najavio akciju "spid maraton" u kojoj će od srede saobraćajna policija 24 sata dnevno meriti brzinu vožnje.

Istakao je da je teško naći opravdanje za kršenje propisa o ograničnoj brzini, kao i za činjenicu da više od polovine stradalih u saobraćaju pogine upravo zbog ovog prekršaja.

- Sve naše policijske snage će izaći na puteve i merićemo gde god možemo svaku brzinu, kako bismo jasno poručili vozačima da je vreme da uspore i povedu računa o sebi i ostalim ljudima. Vodite računa, jer niko ne može da spreči ono što vi možete. Svaka smrt u saobraćaju je mogla da bude izbegnuta - poručio je ministar Vulin.

On je apelovao na vozače da budu odgovorni prema sebi i drugima i poštuju ograničenje brzine kretanja, upozorivši da više od polovine stradalih u saobraćajnim nezgodama pogine upravo zbog nepoštovanja ograničenja kretanja na putevima.

- U 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije 'Road pol', među kojima je i Srbija, ove nedelje će posebna pažnja biti posvećena svim prekršajima vezanim za prekoračenje brzine - rekao je Vulin, koji je na beogradskoj opštini Čukarica sa direktorom Agencije za bezbednost saobraćaja Duškom Pešićem prisustvovao početku kampanje usmerene na zaštitu pešaka u saobraćaju, prenosi Tanjug.

Vulin je pozvao vozače da čine sve što mogu u cilju bezbednosti saobraćaja i da uspore.

Izvor: Politika.rs/Tanjug
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još