POKLANJAMO ULAZNICE: Predstava "Žudnja" 25. i 26. januara u KC Grad!

Sam prostor daje osećaj prisnosti i topline, što je jedan od ključnih elemenata. Prostor prikazuje stanje duše. Njene vrtloge i virove. Uroš Novović, jedan od četiri glumaca na sceni, kaže za atmosferu predstave da mu prija i da ima osećaj da svoj lom deli sa najboljim prijateljem, a taj lom nastaje iz straha. Kada strah dođe do vrhunca, prelazi u fizički bol koji nestaje kada osetimo vrisak.

Elementi rejva, igre svetlosti i senki su nagoveštaji nihilizma i kolotečine u koju upada otupela duša. Uroš na rejv gleda kao na simbol za jednak, tupi ritam koji prija samo ako se opustiš i pustiš da te nosi. Svetlost, muzika i scensko čitanje se dopunjuju, a snaga teksta pravi magiju i dovodi do katarze.

Prvobitno mesto izvođenja predstave Žudnja bile su ruševine KPGT-a koje su bile srž ove priče. Od početka ove sezone Žudnja se skućila na galeriji KC Grada, s pogledom na reku i prugu. Menjanje prostora drastično je promenilo atmosferu, koliko i za glumce, toliko i za gledaoce. Ali, dinamika izvedbe poprimila je nove oblike i ukoračila u novu dimenziju. Urošu je promena dovela sigurnost: U KPGT-u smo imali jasan haos misli i hlanoću koja i nas i publiku tera da se grčimo, takođe je kiša pri svakom igranju dovodila do ekstaze bola u stomaku. U KC Gradu osećam se sigurnije i nisam siguran da li će postati hladno ili će me publika razumeti, što donosi neku novu star u tom odnosu.

Pozorišna predstava Žudnja, ovog meseca izvodi se u KC gradu, 25. i 26. januara od 19.00 časova, a portal nadlanu.com vam poklanja dve karte za prvo i dve karte za drugo izvođenje. Zainteresovani neka se jave mejlom na jelena.jovicic.cpg@gmail.com, u mejlu neka navedu svoje podatke i za koji dan žele ulaznice.

Ova emotivna i neobična predstava nastala je u produkciji Reflektor teatatra, koji je svoje temelje postavio u organizaciji Centra E8. Reditelj predstave je Vojislav Arsić, ko-autori i izvođači su Uroš Novović, Đorđe Živadinović Grgur, Jovan Zdravković i Marko Panajotović.

Pogledajte još