SVE ŠTO NISTE ZNALI O PREDSEDNICI PARLAMENTA: Maja Gojković o hidžabu, baletu i usamljenosti

0

NULL

I pored brojnih obaveza koje ima kao predsednica Skupštine, Maja Gojković rešila je da krene na časove baleta.

Ozbiljno se pripremam za časove klasičnog baleta, planiram da mu se vratim. Ti časovi su moja velika strast – rekla je Maja Gojković tokom gostovanja u emisiji „150 minuta“.

Osim baleta, opušta je i kafica.

Posle skupštine mi prija da sama skuvam kafu i da se opustim uz klasičnu muziku, iako sam odrasla uz tvrđi rokenrol. Ples je moja ljubav – istakla je Maja.

Savka Gojković, mama Maje Gojković, pre nekoliko meseci je zapalila društvene mreže kada se pridružila Instagramu.

Mama je na Instagramu, ali je nešto pokvarila pa je ovih dana nema. Ima 2.500 pratilaca. Puni 83 godine, a ja sam preko medija saznala da je moja mama na Instagramu – prokomentarisala je Maja.

Predsednica parlamenta je izazvala veliku pažnju javnosti kada je 2015, prilikom posete Iranu, nosila hidžab.

Ponovo bih to uradila kada bih išla u službenu posetu nekoj zemlji. Ne mislim da je to bilo previše. Mogla sam da nosim maramu ispod koje su mogle da se malo vide šiške i onda bih manje razmišljala o tome šta ću ja u tom važnom političkom trenutku da kažem sagovornicima koji su veoma uvaženi. A onda sam primetila da sve ove svoje žene koje ne moraju toliko da razmišljaju nego razmišljaju o tome kako će ispasti na fotografijama svetskih medija, stalno povlače rukom te marame jer moraš da poštuješ protokol i onda sam ja izabrala apsolutno jednu strožiju varijantu hidžaba da bih oslobodila svoj mozak – ispričala je Maja, koja je dodala da je nisu uvredili korisnici društvenih mreža koji su je ismevali.

Iako je priznala da zbog politike mnoge stvari nije stigla da uradi u životu, tu žrtvu smatra potrebnom. Ipak, dešavalo joj se da se u poslu oseća usamljeno.

To je bilo pre nekoliko meseci kada sam imala incident u skupštinskoj sali, pomislila sam da sam usamljena u poslu koji radim. Ali privatno nisam. Samo ljudi koji su prazni mogu da budu usamljeni. Možeš biti sam, ali ne i usamljen. To sam naučila od mame – ispričala je Maja Gojković.

Izvor: Blic

Foto: Goran Zlatković

Ostavite komentar

Your email address will not be published.