INTERVJU: Toni Cetinski

Sa poznatim hrvatskim pevačem Tonijem Cetinskim koji je osvojio simpatije kolega i publike na prostorima eks-Ju prostora razgovarali smo za portal www.Nadlanu.com pred veliki solistički koncert u Beogradskoj areni, 14. februara, na Dan zaljubljenih.


Zašto tek sada koncert u Beogradu, s obzirom na to da beogradska publika odavno želi da vas čuje na ovako velikom koncertu? - Naravno, imponuje to što ste hteli da ranije dođemo i da pevamo i da se družimo zajedno, ali eto... čekao sam najbolju priliku, a ovo je najbolja prilika. Ako za Valentinovo 2010. ne bude vrhunski, onda ne znam kada će! Stvarno se sve zajedno potrefilo, i ta produkcija koja nas vezuje za ostale gradove u regiji, da je svuda jednaka bina, da je svuda jednak program, da se vidi to što je realna slika kako gde koja pesma prolazi. Svuda je prošlo fenomenalno!

U Zagrebu?
- U Zagrebu bolje od očekivanog, dve Arene, od početka do kraja koncerta fenomenalan štimung i sve... Taj minuli rad sad dolazi nekako na svoje i ovo je sigurno najbolji trenutak, i mislim da se isplatilo čekati, i nama i publici, da svi zajedno proslavimo tih 20 godina moje karijere.

Da li ste namerno „ciljali“ na Dan zaljubljenih ili se to desilo slučajno?
- Kod mene više toga dođe slučajno nego namerno. Imamo svojih planova i želja, ambicija, ali desilo se da je prvi slobodan datum bio taj, i onda smo konstatovali: pa zašto ne? Eto, zbog ljubavne tematike, i Dan zaljubljenih, sve to zajedno ima nekakvog smisla.

Šta publika u Beogradu može da očekuje od vas, a šta od pratećih efekata u „Areni“?
- Ja nisam tip koji će reklamirati unapred da će sve to biti spektakularno, puštam publici da odluči na kraju, kad budu odlazili kući sa koncerta da odluče koliko je to bilo spektakularno ili dobro. Ali svakako smo uložili puno truda i novca i ljudstva u sve to i za sad se pokazalo dobro. Nećemo sad sva svetla popaliti, pokazati kako mi imamo nešto, nego da imamo neku priču, svaka pesma ima svoju rasvetu, svoju priču, video, propratne stvari itd...

Hoće li na ovom koncertu biti gostiju zanimljivih našoj publici?
- Možda iznenadim samog sebe s gostima, tako da... Nije planirano da na ovoj turneji bude gostiju, ali postoji jedna mogućnost, na kojoj radimo, i to ćete videti tek na dan koncerta.

Kakav vam je plan nadalje za ovu godinu? Saradnja sa Karerasom?
- U junu izlazi album klasične muzike, i onda krećemo sa orkestrima, kreće ta priča koju sam započeo sa gospodinom Karerasom i gospodinom Boltonom. Godine 2012. ulazimo u studio, već imamo 40 pesama što se tiče pop-roka, tako da neće faliti pesama kad krenemo dalje sa tim delom moje karijere.

Gde volite da provodite vreme kada ste u Beogradu?
- Obećao sam svojim prijateljima u Beogradu da ću, kada prođe koncert, doći posebno samo zbog provoda, i da odemo na večeru, da se družimo, jer ne volim druženje uz posao. U principu nisam nigde izlazio, samo sam bio u hotelu i tamo gde sam morao ići poslovno. A što se tiče prijateljskog druženja, to sam obećao da ću uraditi nakon što prođe gužva.

Šta je po vašem mišljenju najlepše i najbolje u ovom gradu?
- Najlepše i najbolje u vašem gradu je vaše gostoprimstvo i na tome se zahvaljujem!

Ljiljana Zdravković

Pogledajte još