ČUDO PRIRODE: Ja sam žena sa dve vagine, i nisam jedina

Pod pseudonimom "NurseryRN" na Reditu devojka je opisala svoj život. Ona je otkrila da je u ranim dvadesetim, a da je svoje stanje otkrila sa 16 godina.

- Imam dve materice i dve vagine i sa obe je moguć seks. Osim toga, moguća je i trudnoća u obe materice. Postoji rizik da će moja buduća deca biti mala ili prevremeno rođena, jer su materice manje od normalnih. Dete ću roditi samo carskim rezom - ispričala je šta su joj lekari rekli da može da očekuje u budućnosti.

Menstruaciju ima samo jednom mesečno.

- Mogli su da mi uklone pregradu između materica i pretvore ih u jednu, ali posledica operacije bilo bi ožiljkasto tkivo, a u vaginu bi svaki dan trebalo da stavljam kalup i da ga nosim šest meseci - ispričala je ova neobična devojka koja je otkrila i da joj je seksualni život dobar. Vagine se nalaze jedna pored druge, leva je manja pa više boli.

Inače "NurseryRN" nije jedina sa ovim stanjem. O njemu je ranije govorila i Kasandra Benson, poznata javnosti i po veštom maskiranju cističnih akni protiv kojih se bori još od tinejdžerskih dana.

Ova dvadesettrogodišnja devojka prošle godine, međutim, šokirala je svoje fanove kada je saopštila da su lekari kod nje pronašli vrlo neobičnu fizičku anomaliju.

Benksonova, koja živi u San Francisku, odlučila je prošle godine da poseti lekara kada je osetila bol u donjem delu leđa. Medicinski pregled pokazao je da ima samo jedan bubreg, ali dve vagine, dve materice, dva grlića materice i dve Falopijeve tube.

- Umesto jedne šupljine, kod mene je u pitanju razdvajanje vaginalnog kanala na dva dela. Mislim da ta pojava objašnjava mnogo toga. Kad sam bila mlađa morala sam da idem kod lekara jer bih krvarila 28 dana zaredom, ili bih imala dve menstruacije u roku od mesec dana. Grčevi su nekada bili užasni - navodi Kasandra.

Uprkos tome što ovo stanje ne sprečava začeće, može dovesti do različitih zdravstvenih komplikacija.

- Jedino što me brine je kako ću to objasniti budućim partnerima. Neke žene sa ovim problemom navode da imaju vrlo bolne seksualne odnose, dok druge tvrde da zbog dvostuko većeg broja nervnih završetaka uživaju više. Mnoge žene čak i ne znaju da imaju dve vagine dok ne ostanu u drugom stanju - kaže Kasandra.

Izvor: Super žena
Foto: Ilustracija/Pixabay

Pogledajte još