SPREMNA DA LEPOTOM OSVOJI SVET! Anđelija Rogić: Srbiju ću predstaviti u duhu tradicije

Na izboru za najlepšu devojku planete, koji se održava sledećeg meseca u Kini, srpska misica predstaviće se u duhu tradicije.

Anđelija Rogić će u kineskom gradu Sanja 18. novembra predstavljati Srbiju na finalu Izbora za mis sveta, a pred polazak na put otkrila nam je kako se spremala za ovaj važan dan, te kako će promovisati svoju otadžbinu u svetu.

Mesec dana ostalo je do izbora za Miss Sveta. Da li ste spremni za takmičenje?

- Mesec dana je ostalo do finalne večere. Tih mesec dana provešćemo u putovanju po Kini, pripremama za finalno veče i takmičenju u nekoliko disciplina koje će definisati top 40 pa top 20 kandidatkinja. Potpuno sam spremna za put. Imala sam godinu dana, dovoljno vremena da sve sagledam i da tamo gde imam prednosti dam svoj maksimum.

Da li znate šta Vas tokom narednih 30 dana očekuje?

- Ove godine organizatori su pripremili nekoliko novih disciplina. Naime prvi put će biti takmičenje u izazovu između devojaka. Pobednice u izazovu se plasiraju u prvih top 40. Koje vrste su ta takmičenja ne znamo, ali sigurna sam da će pored znanja biti neophodna spretnost i mnoge druge veštine. Sve ove aktivnosti moći ćete da pratite online.

Kako su tekle pripreme za izbor?

- Trudila sam se da ovih godinu dana usavršim engleski jezik, a kako sam aktivna u folkloru lako ću se predstaviti i u nacionalnim igrama. Takođe, kondiciono sam u formi tako da mi sportska takmičenja neće pasti teško. U okviru pred takmičenja imamo predstavljanje u talentu i top modelu i tom prilikom organizovana je modna revija. Pista mi nije strana i do sada sam se uspešno snalazila u tim vodama. Što se tiče talenta, izabrala sam ples kroz oslikavanje. Tu tačku sam vežbala sa Milanom Bosiljčićem. U okviru priprema uradila sam sa timom Miss Yu kompanije video kojim se predstavljam, kao i humanitarni video kojim predstavljam svoje humanitarne aktivnosti tokom godine. Ovo su sve discipline koje će do finalne večeri definisati top 20. Učestvovaću u svim disciplinama i za njih sam se spremila.

Tradicija nalaže da u Kinu odnesete poklon iz Srbije. Šta ste pripremili za domaćine?

- Za tu priliku ponela sam poklon za humanitarnu aukciju, ručno rađeni ćup koji predstavlja tradicionalnu grnčariju iz mog mesta. Sav prihod sa te aukcijske večeri ide u humanitarne svrhe i dok ga budem poklanjala istovremeno ću i opisati za šta se u našoj nacionalnoj kuhinji koristi ćup i koliko je hrana koja se u njemu sprema ukusna. Takođe, lično sam sa svojim udruženjem iz Zlakuse tkala pojas koji ću isto pokloniti. Generalno, dok budem predstavljala sebe i u gostovanjima u medijima, i žiriju sa ponosom ću isticati da dolazim iz Gorjana, sela kod Užica koje je okruženo za mene najlepšom planinom. Govoriću i o našoj tradiciji, običajima, kulturi, a posebno o mojoj ljubavi a to je čuvanje starih zanata od zaborava.

Kakve rezultate očekujete?

- Za sada očekujem prisustvo na času, tačnije učestvovanje u svim disciplinama gde ću sigurno pokazati svoj maksimum, a rezultat ce doći.

Ko Vam je bio najveća podrška tokom ovog perioda? Da li je bilo teških momenata, trenutaka kada ste sumnjali u sebe?

- Nositi krunu je veoma odgovoran zadatak. Svi vas gledaju drugačije. Mnogi vas podržavaju, uvažavaju a ima i onih koji prema tome nisu blagonakloni. Ja sam se trudila da za ovih godinu dana stignem i ispoštujem sve obaveze kako prema tituli, tako i prema fakultetu i porodici. Malo su trpeli moji prijatelji ali ne zameraju mi. Nikad nisam posumnjala u sebe, znala sam da ja sve to mogu, šta je moja uloga i šta je moj cilj. Najveća podrška bila mi je moja kompanija i naravno Vesna De Vinca koja je pokretačka snaga svih nas. Ona nam ne da ni da stanemo ni da odustanemo, uvek je otvorena za sve savete i predloge. Hvala joj na svemu. Velika podrška mi je i Igor Todorović čije kreacije ću nositi na finalnoj večeri i pred takmičenjima. Oduševljena sam haljinama koje mi je pripremio. Moj kofer obogatili su Marija Šabić, Nataša Župac, Penna Atelijeri, Lavani Couture i obuća RV. Posebno sam zahvalna mom kulturno umetničkom društvu i Etno udruženju Zavičaj što su mi za put uradili specijalnu narodnu nošnju koju nosim. Takođe, sa Poštom Srbije kao posebno iznenađenje uradili smo poštansku marku sa mojim likom koju nosim kao poklon svim učesnicama izbora Miss World.

Koliko Vam se život, od izborne večeri do danas promenio, i koji je najveći izazov koji Vam je titula Miss Srbije donela?

- Sada sam mnogo bogatija za nova poznansta, za nova iskustva i nove prijatelje. Putovala sam i prisustvovala mnogim bitnim događajima u zemlji, a izdovijala bih i put u Tunis, putovanje na bal u Beč, kao i put u Pariz i mnogo mnogo toga. Završio se jedan ciklus, počinje drugi za koji sam potpuno spremna. Šansa je tu, vrata su mi otvorena a na meni je da na njih uđem sa osmehom i ostanem zapamćena. Pratite u narednom periodu moje aktivnosti tokom takmičenja na sajtu Miss World, kao i na Facebook stranici Miss World Serbia. Lajkujte, share-ujte, glasajte i komentarišite. To će mi doneti poene. Veliki pozdrav čitaocima vašeg portala, ljubi vas vaša Miss World Serbia Anđelija Rogić.

Autor: Tatjana Mišović
Foto: Miss Yu/Promo

Pogledajte još