Menadžer godine Dragoljub Damljanović iz kompanije "Schneider Electric"

- Uvek sam govorio da firmu čine isključivo ljudi. Svi koji me poznaju svesni su da je rad sa ljudima moja strast. U poslednjih 20 godina imao sam priliku da na tržištima Srbije i Crne Gore, ali i drugim zemljama budem na čelu timova koji su inspirisani da se obrazuju, prevazilaze sebe i napreduju na ličnom i profesionalnom nivou. Biznis rezultati uvek dolaze kao rezultat dobro motivisanog tima i pojedinaca. Najveće zadovoljstvo mi pruža kada vidim iskru u oku kolega kada zajedno postignemo nešto što je delovalo nemoguće. Kvalitetni odnosi i zdrava poslovna kultura u kompaniji preduslov su za dobar poslovni rezultati - izjavio je Dragoljub Damljanović, direktor sektora energetike i servisa za oblast Jugoistočne Evrope kompanije Schneider Electric.

Od početka svog rada u Schneider Electricu posvećen je kreiranju i razvoju novog modela poslovanja, koji se ogleda u poslovanju kroz mrežu partnerskih preduzeća. Razvojem Schneider Electric mreže, uvođeni su novi tipovi partnerstava, a posebno su značajni licencni partneri koji su imali tu privileguju da primenjuju najsavremenije tehnologije i svojim kvalitetnim radom još više razviju svoje firme, dajući na taj način podstrek lokalnoj privredi. Dragoljubov doprinos ogleda se i u uspostavljanju strateškog opredeljenja kompanije da postane promoter obrazovanja i predvodnik digitalne transformacije.

Dragoljub Damljanović, rođen je i odrastao u Beogradu. Završio je Elektrotehnički fakultet u Beogradu, oženjen je i otac jednog deteta. Od 2014. godine član je Upravnog odbora Societe Generale Banke iz Beograda, a od 2015. predsednik upravnog odbora Francusko-Srpske privredne komore.

Prestižna priznanja SAM dodeljuje menadžerima, kompanijama, pojedincima i inicijativama koje se zalažu za bolje uslove poslovanja, profesionalizaciju menadžerske struke, promociju etičkog i društveno odgovornog poslovanja, razvoj liderstva među mladima, kao i za bolji život svih građana u celini. Kompanija Schneider Electric je ušla u finale i u kategoriji za „Najbolji program za razvoj talenata“. SAM nagrade se dodeljuju u cilju promovisanja izuzetnosti i podsticanja konkurentnosti i kreativnosti u različitim sferama poslovnog i društvenog života. Svečanoj večeri povodom dodele godišnjih nagrada prisustvovalo je blizu 450 zvanica iz poslovnog, političkog, diplomatskog, kulturnog i medijskog života. SAM je udruženje koje okuplja preko 400 profesionalnih menadžera, koji upravljaju timovima od preko 90,000 zaposlenih i koji ostvaruju godišnji promet od blizu 12 milijardi evra.

Pogledajte još