Turisti iz cele Evrope uživaju u zimskim centrima Crne Gore

Crnogorska turistička ponuda zimskih centara je konkurentna u odnosu na regionalne ski centre, a hotelijeri i ugostitelji pripremili su niz atraktivnih programskih i cenovnih aranžmana za predstojeći period tokom kojeg se, prema informacijama privrede, očekuje izuzetno dobra popunjenost.

Unapređena hotelska ponuda sa prvim brendiranim hotelom "Four Points by Sheraton", novi avanturistički parkovi u Kolašinu i Žabljaku, bogat program zabavnih manifestacija i kvalitetna ponuda skijališta čine ovu destinaciju primamljivom za sve posetioce.

Putevi koji vode ka ski centrima se prioritetno održavaju, a elektro snabdevanje je spremno i za rad u otežanim uslovima.

Tokom ove zimske sezone, pored tradicionalnih poseta turista iz regiona očekuju se i grupe turista sa tržišta Zapadne Evrope.

Tokom februara i marta u Kolašinu će boraviti organizovane grupe iz Francuske i Izraela koje imaju ugovorene sedmodnevene aranžamane, a očekuje se i značajan broj insentiv grupa kako u Kolašinu tako i na Žabljaku - iz Belgije, Mađarske, Nemačke i Austrije.

Ove zime u crnogorskim ski centrima borave turisti i iz Velike Britanije i Rusije. Prema poslednjim statističkim podacima u ski centru Kolašin boravilo je 46% više turista u odnosu na isti period prethodne godine.

Po prvi put u okviru Ski kampa u ski centru Javorovača, od 5. februara, boraviće deca iz Srbije na sedmodnevnom zimovanju. Takođe, prema podacima ski centara primetan je dvostruki rast gostiju iz Dubrovnika koji dolaze individualno i u grupama.

Da je sezona na Žabljaku više nego uspešna govori i podatak da je u prvom delu januara ostvareno 52% više noćenja u odnosu na isti period prethodne godine, a prošlog vikenda na Žabljaku je boravilo 11% više turista u odnosu na isti period prethodne godine.

Na Vučju se organizuju škole skijanja za decu i trenutno su svi kapaciteti popunjeni, a do kraja februara za sada je bukirano 70% kapaciteta.

U isto vreme i hoteli na Primorju koji su otvoreni preko zime beleže solidnu posetu, mahom poslovnih ljudi -konferencijskih učesnika, ali i sportskih klubova. U toku februara očekuju se i ljubitelji tradicionalnih zimskih manifestacija, kakvi su Karneval u Kotoru i Dani mimoze u Herceg Novom.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Promo

Pogledajte još