Ančeloti: Ne plašim se za posao u Čelsiju

BEOGRAD, 10. decembra 2010. (Beta) - Trener Čelsija Karlo Ančeloti rekao je da se ne plaši za svoj posao, pošto ima potpunu podršku igrača i vlasnika kluba Romana Abramoviča.

Čelsi je u sredu izgubio od Olimpika iz Marseja sa 0:1 u Ligi šampiona, a na poslednjih šest utakmica u Premijer ligi osvojio je samo pet bodova.

"Razgovarao sam sa Romanom posle utakmice sa Olimpikom. Pružio mi je potpunu podršku i rekao da shvata probleme ekipe. Ne plašim se za svoj posao, osećam podršku i mojih igrača, a to je najvažnija stvar", rekao je Ančeloti britanskim medijima.

"Imam potpunu podršku celog kluba. Zbog toga mislim da će sve biti u redu", dodao je italijanski stručnjak.

Ančeloti je rekao da ekipa mora naporno da trenira i tako prevazidje tešku situaciju.

"Svi znaju da nismo u dobroj situaciji. Moramo da delujemo brzo, jer u ekipi nije dobro raspoloženje. Lake stvari su za nas u ovom trenutku teške, ali ne smemo da izgubimo samopouzdanje. Moramo da budemo mirni, da se ničega ne plašimo. U fudbalu se uvek dogode loši trenuci", rekao je on.

Čelsi će u naredne tri utakmice igrati protiv Totenhema, Mančester junajteda i Arsenala.

"Naša sudbina se odlučuje u tim utakmicama. Možemo da se borimo za titulu i moramo dobro da odigramo protiv Totenhema. Ne znam da li će tako biti, ali daćemo sve od sebe", rekao je bivši trener Milana.

"Nisam srećan. Zadovoljan sam samo kada Čelsi pobedjuje, ali to ne znači da sam sada izgubio motivaciju. Sada svi misle da Čelsi nije dovoljno kvalitetan da osvoji titulu, ali ja mislim da ćemo se boriti za nju i ove sezone", dodao je Ančeloti.

Pogledajte još