Vilaš-Boaš: Klupska očekivanja su maksimalna

0

Novi trener Čelsija Andre Vilaš-Boaš izjavio je danas da očekuje da će dobiti otkaz ako odmah ne dovede ovaj engleski fudbalski klub do uspeha.

„Od ovakvog kluba se očekuje da odmah bude uspešan. Bio bih iznenađen da zadržim posao ako ne budem pobeđivao“, rekao je Vilaš-Boaš novinarima na zvaničnom predstavljanju u Londonu.

„Klupska očekivanja su maksimalna, ali nema sumnje da mora postojati kompromis s brojem trofeja… Sve što mi je vlasnik rekao, znao sam i ranije – pokušaćemo da pobedimo u svim takmičenjima„, rekao je 33-godišnji portugalski stručnjak.

Vlasnik Čelsija Roman Abramovič želi da njegov tim pobeđuje stalno i osvaja trofeje, a najviše želi onaj u Ligi šampiona. Ruski bogataš je beskompromisan u toj želji, tako da su „plavci“ promenili sedam trenera u poslednjih osam godina.

Vilaš-Boaš je napustio Porto posle prve sezone provedene tamo, u kojoj je doveo klub do tri trofeja, među kojima su prvenstvo Portugala i Liga Evropa. Klub je na ime obeštećenja dobio 15 miliona evra.

„Rastanak je bio težak. To se jako osetilo u Portugalu. Bio sam 100 odsto predan Portou i to će uvek biti moj klub. Uvek sam se dobro osećao u njemu, ali svako oseća potrebu za novim izazovom“, rekao je Vilaš-Boaš.

On je otkrio i da je Porto izneo takođe jako unosnu ponudu kako bi ostao, ali da se ipak odlučio za Čelsi.

Vilaš-Boaš često se poredi sa svojim zemljakom Žozeom Murinjom, za koga je radio kao skaut u Čelsiju od 2004. do 2007. godine, a onda i u Interu.

Na svojoj prvoj konferenciji za novinare u Čelsiju, Murinjo je sebe proglasio za „posebnog“. Dolazak Vilaš-Boaša nije bio tako grandiozan.

„Što se tiče nadimka, sačekaću da mi ga vi (mediji) date. Nadam se da ću biti uspešan i da će nadimak na kraju biti dobar. Ovo nije predstava jednog čoveka, ovde treba stvoriti empatiju i podići
ambicije svih oko mene. Možda bi trebalo da budem 'grupni
'“, rekao je Vilaš-Boaš.

On je rekao da će njegov stil biti „pobednički sa određenom količinom napadačkog žara„.

(Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.