Milanović: Gradićemo prijateljske odnose u regionu

"Hrvatski građani dali su poverenje i šansu da vodimo Hrvatsku, naša odgovornost je velika. Nećemo pogrešiti", rekao je Milanović pošto su posle ponoći objavljivani prvi nezvaniči rezultati
parlamentarnih izbora.

Prema prvim nezvaničnim rezultatima Državne izborne komisije, koalicija levog centra Kukuriku koalicija osvojila je 77 mandata, a do sada vladajuća Hrvatska demokratska zajednica 47 mandata.

"U odnosima prema regionu gradićemo partnerske i prijateljske odnose. Onima koji još nisu članovi Evropske unije iskreno ćemo pomagati, jer je to i naš interes", naglasio je u svom govoru kandidat za budućeg premijera.

On je dodao da nije važno hoće li Kukuriku koalicija, koja prema dosadašnjim rezultatima ima natpolovičnu većinu u budućem Saboru, imati mandat više ili manje.

"Pozvaćemo iskreno na saradnju sve one kojima je Hrvatska na srcu, koji smatraju da mogu doprineti"
, naglasio je Milanović.

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović čestitao je izbornim pobednicima i poručio da od nove vlade očekuje rad na izlasku zemlje iz ekonomske krize.

On je dodao da od budućeg premijera očekuje bolju i kvalitetniju saradnju nego što je ona bila do sada. Josipović je ocenio da su ovi izbori pokazali da je Hrvatska "zrela demokratija".

ZAGREB, 5. decembra 2011. (Beta)

Pogledajte još