Ispratimo 2011. dobrim pesmama!

5. James Blake - The Limit To Your Love (Feist cover) - Da, ako niste znali ovo je orginalno pesma kanadske, takođe izuzetne, muzičke zvezde Feist. Ali, mladi Džejms Blejk,otkriće 2010., dao je ovoj pesmi svoju dušu. A njegovu dušu baš volimo...

4. Adele - Lovesong (The Cure cover) - Najveća muzička zvezda 2011. godine, britanska devojka zlatnog glasa Adel, obradila je jednu divnu pesmu čuvenog benda The Cure. Pričala je kako se plašila da ne oskrnavi pesmu. Nisi Adel, ništa ne brini, dala si joj svoj "šmek".



3. Linkin Park - Rolling In The Deep (Adele cover)
- Obrada da se naježiš. Možda se nećete složiti, ali na momente Čester zvuči moćnije nego sama Adel. Sve mu verujemo. A njegov glas je standardno jedan od najopasnijih na svetskoj sceni.

2. Coldplay - We Found Love (Rihanna cover) - Eh pa Kris, nije ovaj "cover" toliko užasan kao što si predviđao. Štaviše, zvuči nekako kul u toj nesavršenosti zbog stihova koji Krisu leže i smirenosti koji su momci iz Coldplaya ubacili u ovaj veliki hit. Nežno, veoma nežno.

1. Florence + The Machine - Take Care (Drake cover) - Obrada od koje vas podiđu žmarci koliko je emotivna, iskrena i muzički perfektna. Nakon ovoga, koga uopšte briga za original. Florens, ove godine si kraljica naše liste "covera"!

Ko je tvoj ovogodišnji favorit kada su obrade hitova u pitanju? Naravno, imajte u vidu da se ovde radi o zvezde-coveruju-zvezde principu izbora, jer ove godine je bilo bezbroj genijalnih obrada iza kojih stoje muzičari koji će tek osvojiti svet poput sjajnog dua Karmin koji ovako vide "Someone Like You".

A kao poseban Nadlanu.com cover favorit, za kraj, puštamo vam da čujete The Friendly Fires u svom viđenju hita Lejdi Gage "The Edge of Glory".

Pogledajte još