Vučić: Ne idemo na izbore, nastavljamo rad u Vladi

Predsednik Srpska napredne stranke i prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je, nakon sednice Predsedništva stranke, da "izbori nisu najbolje rešenje za građane, a interes građana je najvažniji".

 

"Bili smo spremni na razgovore sa Dinkićem, mada je to danas nepopularno. Pokušavali smo da nađemo kompromis i najbolje rešenje za Srbiju", rekao je on.

Lider SNS je istakao da je imao nameru da Vlada nastavi sa istim partnerima, "jer je bolje da više glava odlučuje", kao i da je odluka bila teška i da je on zamolio Predsedništvo da se ne ide na izbore.

"Oni su to jednoglasno prihvatili. Pred nama je bezbroj važnih ugovora, stabilnost je važna. Najveći problem, koji često izgleda kao nerešiv, jeste atmosfera u kojoj Vlada radi i izrugivanje svega što Vlada radi. Ništa nije dobro, pa čak ni kad se dovedu najveći stručnjaci"
, rekao je Vučić.

Vučić je istakao i da je SNS je bio saglasan sa Dinkićevim zahtevima koji su se ticali resora SNS, kao i da očekuje Dinkića na sutrašnjem potpisivanju ugovora sa Jatom.

"SNS je bio saglasan sa Dinkićevim zahtevima koji su se ticali resora SNS. Najveći problem, koji često izgleda kao nerešiv, jeste atmosfera u kojoj Vlada radi i izrugivanje svega što vlada radi. Ništa nije dobro, pa čak ni kad se dovedu najveći stručnjaci"
- rekao je Vučić.

On je dodao da nije pokušavao da dobije jeftine političke poene, niti se SNS i jednog trenutka silila, nii ponašala bahato, a to neće činiti ni u buduće ni prema partnerima ni prema političkim protivnicima.


Kurir

Pogledajte još