Odloženo iseljenje vatrogasca

BEOGRAD, 15. oktobra 2012. (Beta) - Prinudno iseljenje vatrogasca Z.M. iz stana u Višinjićevoj 9 u beogradskom naselju Dorćol, koji je pretio da će se zbog toga zapaliti, odloženo je u ponedeljak zbog procene policije da bi iseljenje bio veliki rizik.

Z.M je posle odlaganja iseljenja izašao na terasu i pozdravio gradjane koji su se okupili da ga podrže u nameri da ne dozvoli prinudno iseljenje.

Ispred zgrade su se okupili i drugovi i drugarice njegove dece koji su ga takodje podržali.

Z.M. je u stanu bio sa suprugom R.M. i dvoje maloletne dece kada su došli sudski izvršitelji.

"Mi nemamo gde osim na ulicu. Kupili smo stan od investitora pre 13 godina, imamo sve papire i do ove godine nas niko nije obavestio da bilo ko potražuje našu imovinu. Borili smo se svim sredstvima za ono što nam po svakom pravu pripada, umorni smo od svega. Uhvati li se neko za našu kvaku, nemam izbora, skočiću kroz prozor", rekla je Blicu R.M, supruga vatrogasca.

Advokatica Milica Djurković koja takodje tvrdi da poseduje svu dokumentaciju za stan, rekla je da je sudskim izvršiteljima saopšteno da policija ne može bezbedno da sprovede iseljenje.

Milica Djurković je došla sa 10 privatnih telohranitelja, koje su deca izviždala kada su odlazili pošto je iseljenje odloženo.

Pogledajte još