Opozicionari davali lažna obećanja kriminalcima

BEOGRAD, 2. maja 2012. (Beta) - Ministarka pravde Srbije Snežana Malović izjavila je da su neki opozicionari "davali lažna obećanja kriminalcima" da će im vratiti ono što im je pravna država oduzela.

"Da li će se imovina oduzimati tek nakon pravosnažnosti presuda - kako navode neki priučeni eksperti Srpske napredne stranke - da bi potencijalni kriminalci mogli da legalizuju i otudje sve što su ukrali? Naravno da neće", rekla je Snežana Malović u intervjuu Večernjim novostima u utorak.

Ministarka pravde je navela da su to šarene laže onih koji nemaju jasne ideje šta bi radili sa kriminalom i Potemkinova sela onih koji su mnogim kriminalcima dali obećanja da će im vratiti ono što im je oduzela pravna država.

"Azotara je primer kako se zainteresovani političari ponašaju u odnosu na osumnjičene za krivična dela kojima je oštećena država. Da li su to budući domaćini ove države? Oni koji će štititi kriminalce i pustiti ih da rade šta hoće? Naravno da nisu", rekla je Snežana Malović.

Jedan od uhapšenih koji je osumnjičen za zloupotrebe u privatizaciji pančevačke Azotare je Dušan Stupar, za koga Srpska radikalna stranka tvrdi da finansira Srpsku naprednu stranku Tomislava Nikolića.

Pogledajte još