Vendi otvorila kafanu: Veličina je bitna!

Nekadašnja muza pokojnog Minimaksa, ponosna vlasnica hita „Praćnuo se šarančić“, posle dugogodišnjeg staža po kafanama, odlučila je da bude gazdarica sama sebi i ko već bude još sa njom tu pevački hleb delio a na otvaranje je, između ostalih, pozvala velikana narodne muzike Bokija Miloševića i Bebi Dol sa kojom se pre osam godina pojavila u spotu za prvu antipiratsku kampanju.

POGLEDAJ I: Vendi otvorila kafanu Torens - FOTO

Pre nego što je zapevala, Vendi je, pričajući za Nadlanu.com, dolepotpisanog bez po muke uverila da novinaru nije baš lako uvek da gleda sagovornika u oči.

- Imala sam, što se tiče otvaranja kafane, već nekoliko godina pritisak od fanova i prijatelja, ideja dugo postoji. Smatrala sam da to treba da sazri, sada je sazrelo da se konkretizuje. Realizacija je kratko trajala, moglo je to da se desi i prošle i pretprošle godine. Imala sam otvorenu ponudu da uzmem lokal, trebalo je samo da vidim veličinu objekta. Namerno sam se odlučila za ovuda sam uzela veći ljudi bi se rasplinuli, da je manji nedostajalo bi mesta.

Specijalitet kuće ?
- Uvek muzika, sve drugo je sekundarno. Nadam se da će ovde mnogi izvođači visokog kalibra zapevati. Ja ću imati neke svoje dane a pored toga mogu da uskočim kad zatreba.

Prošao je prvi krug izbora, kakvi su utisci ?
- Šta znam... Kad me pitaju za koju sam opciju, ja kažem – za svetosavsku. Ta opcija više ne postoji tako da sam, negde, razočarana. Povezani smo sa Evropom i svetom i moramo da se prema njima upravljamo a ne oni prema nama.

Ko bi od političara bio najpoželjniji u „Torensu“ ?
-Dobrodošli su svi, za sada su mi na istom nivou.

A od bivših farmera ?
- Sigurno ne Marijan Rističević, on je passe.

Vendi je definisala podelu pesama koje će se izvoditi u „Torensu“ na „ljubavne“ i „seksualne“ a pravi primer za seksualnu je...
- Recimo „Dođi da mi ruke greješ“. Intimna pesma.

Intimna je i „Jutro je“, Nade Topčagić a video snimak sa, blago rečeno, neobičnom interpretacijom Vendi spada već u srpske Jutjub klasike. Vukelićeva pobija da je tome doprineo alkohol ili bilo šta drugo slično i daje umetničko objašnjenje.

- Mnogi ne razumeju – ja sam namerno pravila te modulacije. Da ih nije bilo, onda bi to ličilo na pevanje Nade Topčagić a ja hoću da dam lični pečat. Niko ne želi da čuje prekopiranu pesmu već da u nju unesete impuls života.

Vendi se svaki čas pozdravljala sa gostima koji su dolazili, atmosfera se zagrevala pa intervju nije mogao da potraje. Previše reči je tu, uostalom, bespotrebno, slika i ton više govore.

Pogledajte još