Goran Višnjić će glumiti Antu Gotovinu

Kako piše "Jutarnji list", scenario za film o životu generala Ante Gotovine bliži se kraju. Njegovi autori - glumac Goran Višnjić i njegov tast, reditelj Antun Vrdoljak - na ideju su došli prateći dešavanja u Hagu.

Goran Višnjić (39) je proveo izvesno vreme u Hagu kako bi pružio podršku generalima Gotovini i Markaču, ali i da bi se spremio za ulogu u novom filmu Antuna Vrdoljaka za čiju ćerku Ivanu je oženjen.

Višnjićeva veza sa Gotovinom datira još iz devedesetih i sukoba na prostorima bivše Jugoslavije kada je svoj zvaničan vojni rok u JNA prekinuo kako bi se vratio u rodni Šibenik gde se pridružio hrvatskoj vojsci.

Film bi trebalo da počne sa snimanjem na jesen, a Višnjić će igrati Gotovinu.

Višnjić, rodom iz Šibenika, već godinama s uspehom radi na svojoj holivudskoj karijeri koja je počela pojavljivanjem u Madoninom spotu "Power of Goodbye", a potom se nastavila ulogom doktora Luke Kovača u planetarno uspešnoj seriji "E.R.". On je već sarađivao sa svojim tastom Vrdoljakom na filmu "Duga mračna noć", a zapažene uloge ostvario je i u američkim filmovima "The Deep End", "Početnici" i "Muškarci koji mrze žene".

Pogledajte još