Miha zadovoljan uprkos porazu

0

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović posle poraza na debiju od selekcije Španije u prijateljskom meču (2:0) rekao je da je bilo dobrih i loših stvari, ali da je ukupni utisak bolji nego što je očekivao.

“Primili smo dva gola bezveze, ali za početak je bilo veoma dobro. Momci su parirali Špancima dok su imali snage, video sam mnogo pozitivnih stvari, mnogo i negativnih i sad nam preostaje da to popravimo do starta kvalifikacija”, rekao je Mihajlović za Prvu televiziju.

On je dodao da je formacija sa tri igrača u odbrani prilično dobro funkcionisala, iako su oba gola primljena posle grešaka u toj liniji.

“I najmanja greška u odbrani je dovoljna da primiš gol, prvi je pao posle kontre, a drugi iz penala. Međutim, bolje je da sada pravimo greške, da bismo ih ispravili, nego da mislimo da je sve u redu. Upravo zato igramo sa jakim protivnicima, da bi nam pravili što više problema”
, konstatovao je Mihajlović.

Prema njegovim rečima veoma je važno da igrači imaju pravi pristup i uvek pruže maksimum.

“Ne bih nikog izdvajao, važno je da je svaki igrač dao sve od sebe i da kad izađe sa terena da može da se pogleda u ogledalo i ima mirnu savest. Imali smo i neke dobre šanse, jedan gol nam je poništen zbog ofsajda. I atmosfera na tribinama bila je dobra, samo me brinu ovi stalni problemi sa dimnim bombama i pitam se dokle, jer se plašim da nam diskvalifikuju teren u Beogradu”, zaključio je Mihajlović.

Naredni prijateljski meč Srbija igra 31. maja protiv Francuske u Remsu, a mini turneja završava se 5. juna u Stokholmu protiv Švedske.

(Tanjug)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.