Tadić da izađe sa planom za izlazak iz krize

0

Lider Liberalno demokratske partije i koalicije "Preokret" Čedomir Jovanović izjavio je da od lidera demokrata Borisa Tadića očekuje da "prekine agoniju i pred društvo izadje s planom" .

“Srbija je u teškoj krizi i reforme su jedini način da zemlja preživi”, rekao je Jovanović za “Politiku”.

Srbija je, kako naglašava Jovanović,  u veoma teškoj krizi koja nije samo politička, već i ekonomska, i da je u politici ključ za njeno resavanje tako da političari moraju da preuzmu odgovornost.

On je dodao i da Srbija, bez obzira da li je na njenom čelu Tadić ili Tomislav Nikolić, neće opstati ako se nastavi po starom.

Demokratska stranka sama treba da izabere kandidata za premijera i u taj izbor niko nema pravo da se meša, ali ni obavezu da pristaje na poziciju taoca. Tadić je žrtva svoje stranke i politike koju je sam takvom napravio. Medjutim, i pored svih slabosti, on je, ipak, jedina ozbiljna ličnost koja ima političku težinu u DS… Zato i dalje očekujem od njega da prekine agoniju i izadje pred društvo sa planom“, rekao je Jovanović.

On je dodao da nikada ni od jednog drugog funkcionera DS nije čuo ni naznake celovitog i ozbiljnog političkog programa ili ideje.
Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.