LDP utvrdio platformu za pregovore o Vladi Srbije

"LDP će voditi pregovore sa ambicijom da formira reformsku Vladu koja će brzo uspeti da otkloni sve sumnje u buduću orijentaciju zemlje, koje su pojačane nakon izbora novog predsednika Srbije Tomislava Nikolića i njegovih prvih političkih nastupa", navodi se u saopštenju LDP-a izdatom posle sednice Predsedništva LDP-a, koje je potpisao predsednik stranke Čedomir Jovanović.

LDP smatra da ako priznavanje kosovske nezavisnosti bude postavljeno pred Srbiju, onda odgovor na to pitanje mora dati "čitavo društvo" i ističe da se mora promeniti politika opstrukcije života na Kosovu i robovanja zloupotrebljenim nacionalnim mitovima, dugo vodjena iz Beograda. LDP je istakla i neophodnost dijaloga Beograda i Prištine o praktičnim pitanjima.

Ta stranka je ocenila da se bolja budućnost za Srbe i sve narode u BiH i Republici Srpskoj ne sme graditi na negiranju zločina i relativizovanju presuda međunarodnih sudova, niti se može zasnivati na prevlasti bilo koje strane u budućim unutrašnjim odnosima u Bosni, kao nekoj vrsti kompenzacije za događaje u prošlosti.

BEOGRAD, 7. juna 2012. (Beta)

Pogledajte još