Doktori ne vole uske farmerke i štikle

Stručnjaci upozoravaju zaljubljenike u uske farmerke da takva odeća može uzrokovati ozbiljna oštećenja nerava, piše Daily mail.

Doktor Karen Bojl kaže da su bolovi u regiji kolena i prepona često prouzrokovani uskim farmerkama. Kao simptomi javljaju se i trnjenje nogu, ukočenost i bol u gornjem delu nogu.

- To je poremećaj koji se javlja kad se jako prtiska jedan od nerava u spoljašnjem delu bokova. Ove simptome dodatno pogoršava nošenje visokih potpetica u kombinaciji s tesnom garderobom, što predstavlja pravi atak na ljudsko telo - kaže doktorka Bojl.

Samo za modnu reviju, upozoravaju doktori

(old_image)

Ovo fizičko stanje, kako tvrdi ona, može pogodovati i nastanku muliple skleroze, ali sve ovo lako možete sprečiti tako što ćete prestati da nosite uske farmerke s niskim strukom.

- Nikako ne smete ignorisati bol. Kontinuirano nošenje uskih pantalona može rezultirati trajnim oštećenjem nerava - kaže dr Bojl.

Uske pantalone nisu prvi put predmet rasprave doktora, koji su i muškarcima savetuju ako žele da postanu očevi da izbegavaju nošenje uskih pantalona, koje mogu pregrejati testise i smanjiti broj spermatozoida.

Pogledajte još