Kfor uklonio barikade, bez incidenata

0

Vojnici Kfora uklonili su tokom noći barikade koje su u subotu uveče postavili Srbi u mestu Rudare u opštini Zvečan na severu Kosova, u znak protesta zbog toga što je Kfor na tom području zatvorio alternativne putne pravce.

Tokom akcije nije bilo incidenata.

Drva i betonski blokove sa magistralnog puta Priština – Leposavić u Zvecanu uklonjeni su u akciji međunarodnih vojnika koja je zavrsena nesto pre 2.00 sata, javio je izveštač Tanjuga sa lica mesta.

Most preko Ibra u Rudaru je deblokiran, a deblokirano je i područje koje je bilo u totalnoj blokadi za vreme operacije koju je sprovodio Kfor.

Područje je noćas nadletao i jedan helikopter Kfora, a međunarodni vojnici sa teškom mehanizacijom i oklopnim transporterima, nešto pre 2.00 sata vrazili su se u pravcu Leposavića.

Posle uklanjanja barikada situacija u Rudaru je mirna, a može se videti nekoliko desetina Srba koji se tu nalaze i tokom večeri su bili u blizini barikada. Pošto je završena akcija Kfor je deblokirao sve putne pravce koji vode ka Zvečanu.

Vojnici Kfora stigli su u Rudare sinoć oko 23.30 i blokirali područje, pošto su Srbi prethodno postavili barikade.

U Zvečanu i Kosovskoj Mitrovici sinoć se nisu čule sirene za uzbunu, zbog čega je i izostalo masovno okupljanje građana.

Vojnici Kfora najpre su razvukli bodljikavu žicu na raskrsnici puteva Zvečan – Leposavić – Kosovska Mitrovica u Rudaru koja se nalazila na dvadesetak metara od postavljenih barikada.

Srbi sa severa Kosova postavili su barikade u subotu uveče u znak protesta zbog zatvaranja alternativnih putnih pravaca na severu Kosova od strane Kfora.

Nove barikade bile su postavljene na istoj lokaciji na kojoj su se nalazile i one stare koje je Kfor uklonio pre 15 dana.

Tada je zbog uklanjanja barikada došlo do sukoba između građana i međunarodnih vojnika u kojima je troje Srba povređeno i oko dvadesetak vojnika Kfora od kojih dvojica ozbiljnije.

Tanjug

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.