Izabrano 1600 volontera za Exit

Konkurs za prijave bio je otvoren od 5. do 31. maja, a za to vreme se preko aplikacije na sajtu Exita prijavilo preko 7 000 mladih ljudi!

Komisiji za izbor volontera bilo je potrebno skoro tri nedelje da sve ove prijave pročitaju, ocene i intervjuišu one koji su ušli u uži krug. Kandidati iz Beograda i Novog Sada intervjuisani su lično, dok su svi oni koji žive malo dalje razgovarali sa komisijom – putem Skajpa.

Od 7124 prijavljena kandidata iz preko 60 zemalja širom sveta, najviše je prijavljenih građana Srbije, ali su prijave stizale i iz regiona, evropskih zemalja, SAD-a, Australije, ali i iz Kazahstana, Mongolije, Turkemenistana, Uzbekistana… lista je podugačka, a kandidati i više nego zanimljivi. Naposletku je izabrano 60% ljudi iz Srbije, 20% iz regiona i 20% kandidata iz ostatka sveta.

Volontiranje će trajati od 9. do 15. jula 2012. godine na festivalu Exit u Novom Sadu, najviše šest sati u toku jedne smene.

Volonteri na Exitu imaće obezbeđen ulaz i boravak na festivalu nakon završetka propisanog radnog vremena, kao i besplatan boravak u Exit vilidžu, obezbeđenu ishranu u toku smene i besplatne tokene za piće. Po završetku festivala, volonteri dobijaju sertifikat kao priznanje o volontiranju, što će im biti dodatna referenca u biografiji.

Svim prijavljenim kandidatima iz Srbije koji nisu izabrani u volonterski tim Exit festivala, Exit je pružio šansu da kupe ulaznicu za festival po povlašćenoj ceni, a uz kupljenu četvorodnevnu ulaznicu svi kandidati dobiće i besplatan boravak u kampištu festivala. Na ovaj način, Exit bi želeo da se zahvali i oduži svima onima koji su pokazali želju da učestvuju u funkcionisanju najvećeg muzičkog festivala u ovom delu Evrope!

Pogledajte još