Drugari za Lidiju: Beogradski univerzitet podržao humanitarnu akciju

Humanitarna akcija "Drugari za Lidiju" ima za cilj da pomogne studentkinji druge godine master akademskih studija Arhitektonskog fakulteta Lidiji Stojanović koja boluje od autoimune bolesti jetre.

Univerzitet u Beogradu svesrdno je podržao studente u naporima da pomognu svojoj koleginici i uzeo aktivno učešće u realizaciji humanitarne akcije "Drugari za Lidiju".

Na inicijativu Univerziteta u Beogradu, humanitarnu akciju koju u ime Univerziteta sprovodi Zadužbina Dragoljuba Marinkovića, otvaranjem humanitarnog sms broja 1626 podržale su kompanije MTS, Telenor i VIP. Humanitarni broj aktivan je za korisnike sva tri mobilna operatora, a cena poruke iznosi 50 dinara (korisnici MTS mreže plaćaju 0,092 dinara za uslugu slanja SMS-a). Dovoljno je poslati praznu poruku na ovaj broj i dati svoj doprinos akciji.

Svoju podršku dali su i Grad Beograd, Srpski poslovni klub "Privrednik" i Srpska asocijacija menadžera.

Lidija Stojanović od 2000. godine, boluje od autoimune bolesti jetre. Po mišljenju lekara njeno trenutno stanje zahteva hitnu transplataciju jetre koja jedino može da se izvrši u inostranstvu, a troškovi operacije iznose oko 120.000 evra. S obzirom da njeni roditelji nemaju dovoljno sredstava da plate neophodnu operaciju, okupili smo se oko zajedničkog cilja da pomognemo Lidiji.

Aktiviraj se i pokaži humanost!

Pogledajte još