DS treba očistiti, neki su bili bahati

Pajtić smatra da svi delovi DS nisu uradili svoj deo posla i da su se "neki članovi ponašali u vlasti bahato i neodgovorno", kao i da je u toku analiza rezultata i preispitivanje svačijeg učinka.

"Utvrdiće se svačije ponašanje, od mog pa do predsednika mesnog odbora"
, rekao je Pajtić za "Blic" od ponedeljka, i naveo da je to "proces koji sledi nakon svakih izbora, koji ne proizvodi destabilizaciju već, naprotiv, konsolidaciju stranke kako bi u budućnosti ostvarila bolje rezultate".

Što se tiče Socijalističke partije Srbije, Pajtić smatra da se zaokretom ka naprednjacima, ta stranka opredelila da formira "vlast koja će po svom sastavu veoma ličiti na vlade devedesetih godina".

"To je suprotno onome što je volja građana Vojvodine, pa ukoliko SPS istraje u zamisli da načini politički salto mortale i napravi vladu sa Srpskom naprednom strankom, neće biti moguće da socijalisti budu sastavni deo pokrajinske vlade",
naglasio je Pajtić.

On je objasnio da u vojvođanskom parlamentu SPS i SNS od 120 mesta imaju samo 35 poslanika, a URS nijednog, što znači da ne uživaju podršku građana Vojvodine i zaključio da republička vlada "bez DS ne odgovara onome što je bila poruka građana Vojvodine na izborima".

Buduću republičku vladu SPS-SNS-URS, Pajtić vidi "kao vladu u kojoj neće biti korektivnih faktora, vladu bez stranaka koje će garantovati da će ta vlada poštovati demokratska načela, reformisati državu i voditi Srbiju putem evrointegracija".

Tanjug

Pogledajte još