Ruski milijarder platio da bude besmrtan

Ruskih milijardera ima u podosta, a naslovne strane obično osvajaju ekstravagantnim načinima trošenja novaca. Dmitri Itskov odlučio se za drugi put do slave, pozvavši najbogatije na svetu da mu se pridruže u projektu "Inicijativa 2045", piše hrvatski "Metro-portal".

Naime, on je uveren da se do te godine može razviti tehnologija uploadovanja svesti u hologramske avatare, osiguravajući na taj način besmrtnost. Mnogo njih je već javno i finansijski podržalo njegov projekta, a novac su iskoristili kako bi okupili najboljih 30 naučnika na svetu koji razvijaju projekat.

Tokom ljeta se u San Franciscu otvara i naučna ustanova koja će razvijati kibernetske tehnologije potrebne za uspeh projekta, od hologramskih matrica za upload svesti do veštačkih tela koja će moderni Avatari nastanjivati.

Projekat ima tri zasebna istraživanja, a prvo se bavi možda i najdelikatnijim delom, načinom odvajanja svesti od telala i pohranjivanjem te svesti u humanoidnog robota. Drugo istraživanje posvetiće se mogućnostima transplantacije celog mozga u robotsko telo, a treći prenosom svesti u računar i hologramske avatare.

Pogledajte još