Šetnja kroz 3D Beograd

Prva faza projekta 3D Beograd, podrazumeva postavljanje tradicionalnih objekta grada Beograda u najužoj gradskoj centralnoj zoni od najvećeg kulturno-istorijskog i graditeljksog značaja. Na 3D mapi se nalaze: Beogradska tvrđava i Kalemegdan, Knez Mihailova ulica (od Pariske ulice do Platoa Albanije), istorijska celina Kosančićev venac i Pristanište.

U planu je izrada druge faze 3D mape. Ona bi podrazumevala izradu 3D objekata na svim trgovima, Skadarliji i kompleksu na Dedinju. Treća faza obuhvata Karađorđevu ulicu, Nemanjinu, Zemun, Savski trg i Hram Svetog Save.

“Sam podatak da ovaj servis dnevno poseti preko 700 miliona posetilaca, dovoljno govori o popularnosti ovakvog vida turističke promocije grada” - ističe realizator projekta Željko Zdravković.

Kada turisti odluče da posete bilo koju destinaciju u bilo kom delu sveta, najpre posete 2D mapu grada i traže svoj hotel, kulturno istorijske spomenike koje želi da obiđu i sve ostalo što ih zanima oni zatim pogledaju i u 3D svetu, odnosno na Google Earth-u. Na ovaj način turista se upoznaje sa destinacijom i ima mogućnost da i pre dolaska na nju ima predznanja o gradu u kom boravi.

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.