53

Iznenađujuća mesta koja morate posetiti

Svi volimo da putujemo i rado odlazimo na lepa i zanimljiva mesta, ali kada ste poslednji put posetili mesto koje vas je istinski oplemenilo i promenilo način gledanja na svet.

Top pet mesta koja lako mogu nestati

Dugo se već govori o tome kako planeta trpi zbog ljudskog nemara, ali dešavaju se i prirodne promene u svetu koje lako mogu da dodvedu do nestajanja određenih promena u biljnom i životinjskom svetu, ali i da utiču na nestanak nekih gradova.

Pet stvari kojih se treba čuvati u nepoznatom gradu

Kada krećemo na put u neko nepoznato mesto, puno je stvari koje se nalaze na „šta videti/uraditi“ listi. Preporuke prijatelja, ideje pronađene na sajtovima i drugi izvori informacija samo povećavaju taj spisak.

Bečki Oktoberfest

U Beču se od 27. septembra do 7. oktobra 2012. godine održava bečki fest “Vizn” koji je najsličniji minhenskom Oktoberfestu.

Šetnja kroz 3D Beograd

Turistička organizacija Beograda završila je sa izradom prve faze (trodimenzionalne) 3D mape grada Beograda. Beograd u 3D tehnologiji možete videti na Google Earth-u. Svi zaintresovani mogu virtuelno da prošetaju beogradskim ulicama.

Hotel ispod zemlje

U Kini je u toku izgradnja hotela koji će ići 100 m ispod površine zemlje. Ova inovacija nastaje na obroncima Tianmaš planine u Kini, na 50 km od Šangaja.