Šta izbegavati u hotelu

Mini bar

Mini bar je mesto koje deluje kao najobičnije mesto u hotelskoj sobi i gde je mesto dilemi. Kada razmislimo shvatamo da nije baš tako. Ukoliko nemate veliki budžet za putovanja, dobro razmislite da li ćete popiti ili pojesti nešto iz mini bara. Cene pića i hrane iz ovog frižiderčića mogu biti i nekoliko puta veće od cena u prodavnici.

Staklene čaše

Ukoliko smatrate sebe neotpornom osobom, ovo je deo hotelskog inventara koji nikako ne bi valjalo da koristite. Slična je priča i sa prekidačima, daskom u WC-u i sa još mnogim detaljima u sobi, ali bilo bi previše da nosite sa sobom gumene rukavice i da ribate sve redom. Dovoljno je da izbegavate ove najupadljivije stvari i sve će biti u redu.

Ne otkrivajte broj hotelske sobe

Daleko od toga da želimo da širimo paranoju, ali zašto bi ceo hotel znao u kojoj ste sobi. Uvek postoji šansa da je u blizini neki lopov. Ne želite da neko pretura po vašim stvarima dok niste u sobi. Istina, može se to desiti i ako neko ne zna u kojoj ste tačno sobi, ali malo predostrožnosti nije na odmet.

Komentari ranijih gostiju

Mišljenja bivših posetilaca hotela može biti veoma korisno. Ne zanemarujte ih. Pre izbora hotela, dobro istražite forume i tekstove o hotelu u koji planirate da odete, a ukoliko niste u mogućnosti da menjate hotel bar ćete znati šta da očekujete.

Pogledajte još