Udovičić: Mi pobeđujemo i kad igramo loše

Vaterpolisti Srbije su u dramatičnoj završnici meča za treće mesto na Olimpijskim igrama u Londonu u poslednjoj četvrtini stigli prednost Crne Gore i golom Udovičića osvojili bronzanu medalju.

"Teško je plasirati se na samo takmičenje, a osvajanje medalje je san svakog sportiste, koja god boje bila. Bronza je za nas najsjajnija zbog načina na koji smo je osvojili. Pokazali smo da smo šampioni, jer nije lako posle izgubljenog polufinala smoći snage i igrati za treće mesto. Veličina ove ekipe je da pobedi i kada igra loše", rekao je Udovičić na prijemu srpskih olimpijce u Skupštini grada.

On je istakao da je pritisak javnosti u jednom trenutku bio prevelik za "delfine".

"U jednom trenutku sam reagovao burno, jer sam želo da skrenem pažnju na značaj i jačinu olimpijskog turnira. Pre četvrtfinalnog duela sa Australijom natpisi u novinama su bili kontraproduktivni za igrače i svi su nas videli u polufinalu. Morao sam da reagujem i stanem ispred ekipe, da nas podrže, budu pomoć, a ne odmažu", rekao je srpski vaterplista.

Udovičić, koji je imao probleme sa povredom uoči Olimpijskih igara u Londonu, dodao je da mu je Marijana Kovačević pomogla da se oporavi.

"Zahvalio bih se timu koji me je osposobio da igram na Olimpijskim igrama. To su Milan Mileusnić sa svojim timom, Branko Dulić i za mene možda najveća, Marijana Kovačević", zaključio je Udovičić.

(Tanjug)

Pogledajte još