Srbija odigrala bez golova sa Irskom

Meč je protekao u sporom tempu, bez izrazitih prilika obe ekipe, a srpski fudbaleri najbliži golu bili su u 71. minutu kada je šut Zdravka Kuzmanovića iz slobodnog udarca sa 20 metara odbranio golman gostiju Kiren Vestvud.

Prvo poluvreme proteklo je bez većih prilika obe reprezentacije, a srpski tim mogao je do pogotka u 19. minutu kada je Aleksandar Kolarov šutirao sa 30 metara, lopta je zakačila Dejana Lekića i promenila pravac, ali je Vestvud uspeo da odbrani.

POGLEDAJ VIDEO: Srbija - Irska 0:0

Do pogotka je mogao i Kuzmanović, međutim njegovi udarci glavom završili su daleko od gola protivnika, dok su Irci nekoliko puta pokušali šutevima iz daljine, ali je golman "orlova" Vladimir Stojković bio oprezan.

U finišu utakmice, fudbaler Partizana Nemanja Tomić pokušao je nekoliko puta iz daljine, ali su njegovi šutevi odlazili preko gola.

Meč sa Irskom bio je debi selektora Srbije Siniše Mihajlovića pred domaćom publikom, posle tri utakmice koje je njegova ekipa odigrala u Švajcarskoj, Švedskoj i Francuskoj krajem maja i početkom juna.

Mihajlović nije uspeo da pobedi ni u četvrtoj utakmici na klupi Srbije, pošto je na evropskoj turneji izgubio od Španije i Francuske sa 2:0 i Švedske sa 2:1.

Utakmici protiv Irske na stadionu Crvene zvezde prisustvovalo je oko 7.000 navijača, od kojih je većina zviždala golmanu Srbije Vladimiru Stojković prilikom svakog njegovog kontakta sa loptom.

Reprezentacija Srbije sledeću utakmicu igraće osmog septembra u Glazgovu, kada će gostovati Škotskoj u prvom kolu Grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje će se 2014. godine održati u Brazilu.

Beta

Pogledajte još