Dinkić ne zna za dogovor o prodaji Telekoma

Dinkić je u Valjevu, na gradilištu nove fabrike rashladnih uređaja slovenačke kompanije Gorenje, kazao da "ne može da govori o tome šta će biti, ako bude".

Beogradski mediji objavili su da je u Vladi postignut dogovor o prodaji državnog kapitala u Telekomu.

Dinkić je, odgovarajući na pitanje novinara o sudbini Železare Smederevo, rekao da je ta kompanija veliki trošak za državu i izrazio uverenje da će je kupiti Rusi. Za Železaru su, kako je dodao, zainteresovane i kompanije iz Kine, Indije i Ukrajine.

Gorenje u Valjevu gradi fabriku na 20.000 kvadrata, vrednu 20 miliona evra, u kojoj će posao dobiti 400 radnika. Najavljeno je da će probna proizvodnja početi sredinom januara, a redovna 1. februara 2013. godine.

U dve fabrike Gorenja u Valjevu ukupno će raditi oko 1.000 radnika, biće angažovani i kooperanti, a godišnje će se proizvoditi milion frižidera i zamrzivača.

Država će Gorenju isplatiti po 10.000 evra subvencija za svako novo radno mesto, a odbornici gradskog parlamenta još nisu verifikovali sporazum po kojem bi u narednih deset godina slovenačka kompanija bila oslobođena plaćanja taksi, poreza i doprinosa.

VALJEVO, 22. avgusta 2012. (Beta)

Pogledajte još