Počinje snimanje filma "Spomenik Majklu Džeksonu" Darka Lungulova

Režiser Darko Lungulov 3. oktobra počinje snimanje svog drugog igranog filma Spomenik Majklu Džeksonu. U ovoj crnohumornoj komediji Boris Milivojević će igrati Marka, koji, da bi spasao umiruću varošicu u kojoj živi i da bi sprečio ljubav svog života da ode, podiže spomenik kralju popa. U ovoj nameri podržava ga Dragan Bjelogrlić u ulozi vojnog pilota.

- Radujem se što posle četiri godine priprema i intenzivnog rada na scenariju počinjemo snimanje filma. Kasting je skoro završen i presrećan sam što ću raditi sa sjajnim glumcima kao što su Boris Milivojević, Nataša Tapušković, Dragan Bjelogrlić, Emir Hadžihafizbegović, Toni Mihajlovski, Branislav Trifunović i Mirjana Karanović - kaže Lungulov čiji film će se dešavati u mestu Lozovik kod Velike Plane.

Za potrebe filma, pesma ''Smooth Criminal'' Majkla Džeksona biće izvedena u aranžmanu trubačkog orkestra.

Ideja glavnog lika Marka o izgradnji spomenika privlači pristalice, ali i neprijatelje. Očajan, ali odlučan da uspe, Marko falsifikuje pismo kralja popa i tako uspeva da ubedi gradonačelnika i sve ostale da Majkl Džekson dolazi u njihovu varošicu na otkrivanje spomenika. Varošica najednom oživi, ljudi su puni elana i nade, a Marko uspeva da pridobije svoju ljubav da ostane.
Tokom otkrivanja spomenika, iznenada stiže vest o smrti pravog Majkla Džeksona. Ceo ludački sled događaja dovodi do ispunjenja Markovog sna, ali na ironičan i neočekivan način – stoji u sinopsisu.

- Ovo neće biti priča o Majklu Džeksonu, već o nama, o potrazi za novim herojima i novim indentitetom, o potrazi za spasom i nadom. Želim da napravim film koji govori o ozbiljnim temama, ali kroz komediju - bizarnu priču sa šarmantnim, nesvakidašnjim likovima. Ovakav pristup dozvoliće mi da bolne teme dotaknem na komičan, ali veoma emotivan način – dodaje Lungulov, čiji je prethodni film “Tamo i ovde” dobio 16 međunarodnih nagrada.

Snimanje će trajati 6 nedelja na teritoriji opštine Velika Plana i MZ Lozovik, aerodroma ''Ponikve'' kod Užica, u Vojvodini i Skolju.

Pogledajte još