In Internet veritas: Ko preti ubistvom Emiru Kusturici?

Posla za policiju danas više nego ikada. Jer, osim realnog života, trebalo bi da prate i ovaj, "paralelni", na Internetu, kao i u bezgraničnom univerzumu društvenih mreža. Osim Internet kriminala najrazličitijih vrsta, "megabajti nazovi slobode" u ljudima bude takve osobine, koje verovatno ni sami nisu znali da poseduju. In Internet veritas, izgleda...

Tako je i poznati reditelj Emir Kusturica doživeo svoju "Internet sudbinu" koju je odlučio na istom mestu i da razreši - da li lično ili preko ekipe koja vodi njegovu zvaničnu Facebook stranicu.

Naime, izvesna Sanela Đedović iz Zenice preti ubistvom Kusturici, što je on odlučio da podeli sa svima na svojoj stranici koja broji više od 11 hiljada "Facebook prijatelja". I sve to negde između post-a o koncertu u Sava centru, koncertu u Višegradu i oštrog mišljenja reditelja o zaštiti životne sredine...

- Sanela Djedovic iz Zenice... Ovo je osoba koja prijeti ubistvom Emira Kusturice... Savjet ovo mladoj dami, da pod hitno pronadje nekog psihologa u obliznjoj ustanovi - doslovno piše na Facebook stranici Kusturice uz sliku dotične osobe koja mu preti.

(old_image)

Nadajmo se da su ovo sve samo prazne pretnje i da je Kusturica već ovim post-om na Facebooku razrešio problem. Međutim, koliko je pretnja ozbiljna, toliko je i post koji pokušava da istu razreši. Samo da se sve zadrži u "online realnosti"... U suprotnom bi bilo previše strašno.

Da li je nagrađivani reditelj otišao i u policiju zbog ovako ozbiljnih pretnji? Ili policija danas mora da prati i post-ove na Facebooku kako bi bila u toku sa mogućim "offline" zločinima?

Fotografije
: Facebook Emira Kusturice

Pogledajte još