OEBS osudio napad na direktora Informera Damira Dragića

BEČ, 19. oktobra 2012. (Beta) - Mijatović je, prema jučerašnjem saopštenju OEBS, istakla da se "svaki pokušaj zastrašivanja medija mora oštro osuditi" i dodala da pozdravlja "nedvosmislene reči podrške tom listu koje su došle od najviših državnih zvaničnika Srbije",

"Ovaj napad je mogao biti fatalan po gospodina Dragića ili članove njegove porodice. Drago mi je da niko nije povređen, ali veoma me uznemiruje činjenica da se novinarima u Srbiji često preti zbog njihovog izveštavanja", rekla je Mijatović.

Nepoznati napadači bacili su 16. oktobra "molotovljev koktel" na Dragićevu kuću u beogradskom naselju Jajinci, uništivši automobil njegovog oca. Dragić je naveo da je napad na njega direktno povezan sa izdavačkom politikom lista.

"Pozdravila sam uveravanja koja mi je Vlada Srbije dala tokom moje posete prošlog meseca da će stvoriti bezbednije uslove za rad novinara u Srbiji. Danas postoje barem tri novinara u Srbiji kojima je potrebna 24-časovna zaštita da bi mogli da obavljaju svoj posao", rekla je Mijatovićeva.

Ona je pozvala srpske vlasti da što pre sprovedu istragu o napadu i izvedu počinioce pred lice pravde.

Pogledajte još