Nina Badrić: „Dobrodošli u moju bajku!“

Nije mala stvar, niti mali zadatak, za bilo kojeg izvođača sa prostora bivše Jugoslavije, učiniti Arenu „toplim“ prostorom. Ne mora cela sala biti u funkciji, znamo to odavno, ali tako malo je potrebno da steknete utisak da se muzičar „precenio“. Nina Badrić znala je da će biti teško naći u tom velikom prostoru tu bliskost sa publikom, i videlo se i pre, i na samom početku koncerta, da sa nekom pozitivnom tremom ulazi u priču koja joj, vidljivo i očigledno, jako puno znači.
U traženju te bliskosti nisu potrebni ni prevelika bina, ni „fascinantna“ svetla, ali je bilo u startu jasno da se vodilo računa o svemu. Velika bina, video bimovi, dobar zvuk i „lajt“, sve je bilo odlično „skockano“.
A skockana je bila i publika... Možda očekivano, ali skoro 90 posto prisutnih u publici činile su žene! Od devojčica do baka, od onih udobno obučenih do damica u štiklicama... Muškaraca taman toliko da doprate svoje lepše polovine, zagrle ih uz romantične pesme, donesu piće. Čini se da je više muškaraca bilo u šanku, nego u publici...

POGLEDAJ FOTOGRAFIJE SA KONCERTA NINE BADRIĆ

Nina je bila vidno uzbuđena od prvog minuta koncerta. Rešila je da ovo bude njeno veliko veče, i tako se od starta i ponašala. Otvorila je svoj veliki beogradski koncert velikim hitom „Dat će nam Bog“ i tako odmah probudila publiku, koja je vrlo lako prihvatila njene pozive da peva zajedno sa njom.

„Beograde, dobro veče! Dobrodošli u moju bajku!“ i nastavila da puni Arenu svojim fantastičnim glasom... „Moje oči pune ljubavi“, „Pokazaću ti put kako da se vratiš“ pa onda poznati tonovi velikog hita grupe Euritmics „Here comes the rain again“. Tada se na bini pojavila i najavljivana plesna grupa „Atomic dance factory“, a ona je u istom ritmu lagano prešla u „Nije mi svejedno“.

(old_image)

Nakon oduševljenja uz „Ako kažeš da me ne voliš“ a pre početka prelepe balade „Vlak“, Nina već nije mogla da sakrije emocije: „Totalno sam uzbuđena... a moram se pravit cool! Što sam se pravila, pravila sam se...“

Ona veza između nje i publike, negde usput je već stvorena, i ovo je samo nastavilo aplauze i izraze oduševljenja. Prirodna kakva je uvek i bila, lako je prešla sa ljudima na „ti“ i nije joj bilo teško da podigne hiljade ruku, da „diriguje“ hormo u Areni. Ženskim, u ovom slučaju, ali hor je hor...

Niz hitova nastavio se uz „Ti si mene“, a zatim je usledila i njena Evrovizijska numera... „Nebo“ nije prošlo na tom takmičenju onako kako se Hrvatska nadala, ali publika je očigledno i prihvatila i zavolela ovu pesmu na pravi način, što je i Nina zapazila:„E, da ste mi vi bili u Azerbejdžanu...“

Ono što je svakako bilo zanimljivo iznenađenje je njena kratka priča o traganju po Youtube-u i puštanje snimka petnaestogodišnje Dijane koja peva njenu pesmu. Naježila se ona kada je čula, a naježila se i Arena, i pozdravila ovu devojčicu aplauzom, pre nego što je Nina zapevala „Sanjam da smo skupa“.

A onda je počela „Dodiri od stakla“ i na binu je „ušetalo“ prvo iznenađenje večeri: Toni Cetinski! Baš kao što je ranije i najavljivala, nije tu bilo pompeznih najava gostiju, oni su samo bili deo te priče, bajke, koju je htela da ispriča, a koju je Toni fantastično upotpunio.
„Nek ti bude kao meni“, „Znam te ja“, „Da se opet tebi vratim“, a onda i „Čarobno jutro“ uz sledećeg gosta, Sergeja Ćetkovića!

(old_image)

Nakon toga, vreme je opet bilo za malo đuskanja... Plesna trupa se opet pojavila uz „Halo“, poznati hit Beyonce, a Nina je nakon toga zapevala „I’m so excited“,pa „Još“, zatim „Ja za ljubav neću moliti“.

Malo je silazila do publike, igrala, pozivala publiku da peva, sve vreme vesela i dobro raspoložena. Ova žena fantastičnog glasa i energije sama nosi sve što bina od nje zahteva, ali svaki njen gost je izazvao osmehe na licima prisutnih dama.

Sledeći gost je bio Hari Varešanović, sa kojim je otpevala duet „Ne mogu ti reći šta je tuga“. Harmoniku i taj neodoljivi prizvuk Balkana ispratio je aplauz koji se samo nastavio kada se na bini pojavio i „domaći predstavnik“ Željko Joksimović. Zajedno su otpevali „Ima nešto u tom što me nećeš“, a ja nisam nekako mogla da se otmem utisku da su gosti, iako, priznajem kvalitetni pojedinci, birani „po ključu“, po jednog predstavnika imali smo iz 4 bivše republike...

Smeh i kod Nine i kod publike izazvalo je ono što se desilo nakon toga... Brushalter na bini, tek da se prisetimo kako su to nekad fanovi radili... „Moj prvi grudnjak u životu! Hvala vam! Javi se, Čoliću!“ sa smehom je započela svoju sledeću pesmu, sa interesantnim „aranžmančićem“... „Mama“ je sjajno prihvaćena, đuskalo se u odličnom latino ritmu, a onda je usledio kraj regularnog dela uz „Takvi kao ti“.

POGLEDAJ FOTOGRAFIJE SA KONCERTA NINE BADRIĆ

Na bis „Za dobre i loše dane“, „Moja ljubav“, „Kosa“... i tako dalje... trošio se treći sat koncerta, tek poneko je izašao da izbegne gužve, a Nina se zahvalila svima koji su zaslužni za ostvarenje njenog sna, na ispričanoj bajci...

Izlišno je i pominjati da je svaki ton otpevan kako treba, da je bend zvučao perfektno, da je ceo doživljaj bio baš onakav kakav treba da bude. Činjenica da su bar svaku drugu pesmu znali i pevali čak i oni koji nisu njeni „ozbiljni“ fanovi, dovoljno govori o tome koliko je hitova u svojoj karijeri otpevala ova sjajna dama.

Prava pop zvezda, jakog karaktera i prijatne, prirodne pojave, neverovatnog glasa i zdrave harizme, energična i emotivna – Nina Badrić!
Ovo je bila bajka sa srećnim krajem. Ili je ovo tek početak?

PROČITAJ INTERVJU SA NINOM BADRIĆ

Pogledajte još