Stigla i "pravda" za Uroša

Miladin Kovačević i Uroš Mišić biće u koloni osuđenika koji će se prema odredbama juče usvojenog Zakona o amnestiji prvi naći na slobodi. Ali, Sretenu Jociću i akterima ubistva francuskog navijača Brisa Tatona pomenuti zakon vreme u zatvoru skraćuje za 10 odsto, piše "Blic"

Zakonom o amnestiji obuhvaćeno je 3.600 od ukupno 8.000 osuđenika. Najveća povlastica, potpuno oslobađanje od daljeg izdržavanja kazne, odnosi se na one koji su na dan stupanja na snagu ovog zakona prvi put pravosnažno osuđeni do tri meseca zatvora. Na umanjenje kazne za 50 odsto mogu da računaju osuđeni od tri do šest meseci zatvora.

Potom slede oni kojima se kazna smanjuje za četvrtinu, i na kraju zatvorenici (osuđeni za teška ubistva i teške slučajeve razbojničke krađe i razbojništva) sa smanjenjem od 10 odsto.

Miladin Kovačević, služi 27 meseci zatvora zbog prebijanja američkog studenta i njegova kao i kazna navijača Crvene zvezde Uroša Mišića od pet godina pripadaju kategoriji zatvorenika kojima se kazna smanjuje za četvrtinu i oni će se umesto u januaru, odnosno u junu naredne godine, najverovatnije naći na slobodi do kraja ovog meseca.

Izvor: Blic

Pogledajte još