Radikali vikali "Тomo ustašo" i zapalili zastave EU, SAD i NATO

Uz povike "Tomo ustašo" radikali su kritikovali izjavu Aleksandra Vučića da Srbija neće preživeti bez EU, naglasivši da tako ni Hitler nije govorio.

Funkcioneri i pristalice radikala su se kako javlja Beta, okupile ispred zgrade predsedništva Srbije i pozvali predsednika Srbije Tomislava Nikolića da podnese ostavku zbog "izdajničke politike".

- Haški tribunal juče je izabrao novog premijera Kosova Ramuša Haradinaja. Haški tribunal i njegove sudije su izvršioci naloga, kao pas koji ujeda i zato ne treba da se ljutimo na tribunal nego na nalagodavce, SAD, EU, Nemačku, Francusku NATO i ostale naše neprijatelje - rekao je funkcioner SRS Nemanja Šarović.

(old_image)

Šarović je kao monstruoznu ocenio izjavu potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da Srbija neće preživeti bez EU.

- Tako ni Hitler nije govorio, EU ili smrt. Postoji alternativa i to je Rusija, latinoameričke zemlje i tradicionalni prijatelji Srbije - dodao je on.

- Nikoliću ti si bedan izdajnik, a predsednik svih slobodnih Srba je Vojislav Šešelj. Sad Srbija neće preživeti ako na vlasti ostane izjadnički režim Nikolića, Dačića i Vučića. Nikoliću podnesi ostavku jer si izdajnik u rukama Zapada, ali pošto on to neće da učini srušićemo i njega i Dačiha i Vučića - rekla je funkcioner SRS Nataša Jovanović.

Na skupu SRS okupilo se nekoliko stotina pristalica te stranke, a jake snage policije nisu radikalima dozvolile da protest održe baš ispred zgrade predsedništva nego su ih zaustavili izmedju skupštine grada i predsedništva.

Pogledajte još