Đilas se izvinjava zbog kolapsa saobraćaja u Beogradu - otkazuju stari autobusi!

Dragan Đilas, gradonačelnik Beograda, izvinio se Beograđanima zbog manjeg broja vozila u gradskom saobraćaju tokom prethodnog dana.

Na beogradske ulice juče ujutro izašla su 1.044 vozila javnog gradskog prevoza, a prema evidenciji u osam sati bilo je 181 vozilo manje od planom predviđenog broja, naveo je gradonačelnik u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

"Mnogi Beograđani juče nisu na vreme mogli da stignu na svoje odredište zbog čega im se najiskrenije izvinjavam", rekao je Đilas.

Nedostajuća vozila, kako je objasnio, uključivana su u saobraćaj u toku dana, pa je taj broj u podne bio 85, odnosno 51 vozilo manje u 19 sati.

Đilas je rekao da treba imati u vidu da je u voznom parku GSP "Beograd" određeni broj autobusa star i da ta vozila otkazuju u ovako otežanim uslovima, zbog čega je to preduzeće i ušlo u nabavku novih vozila.

"Svakako da je na ovo uticao i ljudski faktor zbog čega će odgovorni snositi posledice. Još jednom se, u svoje ime i u ime svih koji danonoćno rade da ovaj grad funkcioniše, izvinjavam Beograđanima zbog neprijatnosti koju su juče doživeli", poručio je Đilas.

On je precizirao i da je u toku jučerašnjeg dana, prema izveštaju nadležnih službi, na raščišćavanju ulica bilo angažovano ukupno 290 vozila i mašina, a da je 3.700 zaposlenih u svim komunalnim gradskim preduzećima u tri smene uklanjalo sneg sa trotoara, stajališta gradskog prevoza, pored škola, vrtića i domova zdravlja.

Pogledajte još