Srbija bez finala, protiv Mađarske za bronzu

Crna Gora će se u sutrašnjem finalu sastati sa Norveškom, dok će Srbija u borbi za bronzanu medalju igrati sa Mađarskom.

Ranije danas Norveška je u prvom polufinalu slavila protiv Mađarske sa 30:19.

Srbiju je predvodila Biljana Filipović sa sedam golova, kapiten Andrea Lekić postigla je pet, a Sanja Damnjanović četiri.

Najefikasnija u ekipi Crne Gore bila je Milena Knežević sa osam pogodaka.

POGLEDAJ FOTO GALERIJU: Srbija poražena u polufinalu od Crne Gore

Srbija je povela golovima Marine Dmitrović i Sanje Damnjanović, ali su Crnogorke potom napravile seriju 8:2 i došle do četiri gola prednosti (8:4).

(old_image)

Reprezentativke Srbije su potom zaigrale agresivnije u odbrani, a bile su i preciznije u napadu, pa su serijom 9:2 preokrenuli rezultat i dva minuta pred kraj poluvremena došle do najveće prednosti od 14:11.

Ipak, u tom trenutku isključena je Jelena Erić, što su gošće iskoristile i sa dva gola u samom finišu prvog poluvremena smanjile zaostatak na samo jedan pogodak (14:13).

Crna Gora je u drugom poluvremenu nastavila dobru igru iz prvog, odmah preokrenula, ali nije uspela da se "odlepi" na više od dva gola prednosti.

Srbija je u poslednjem napadu imala priliku da izjednači, ali je golman Crne Gore Sonja Barjaktarović odbranila šut Biljane Filipović sa šest metara.

Utakmici u beogradskoj Areni prisustvovalo je oko 12 i po hiljada ljudi, što je novi rekord posećenosti jednog meča u istoriji Evropskog prvenstva u rukometu za žene.

Srbija će sutra od 14.30 u beogradskoj Areni igrati protiv Mađarske za treće mesto i bronzanu medalju, dok će Crna Gora dva i po sata kasnije igrati sa Norveškom za titulu šampiona Evrope.

Beta

Pogledajte još