Andrea Lekić: Moramo da budemo ponosni na sebe!

"Čestitam Mađarskoj, zaslužili su broznu, igrali su dobro poslednjih 10 minuta. Mi smo se borili od prve utakmice, nije nas bilo nigde poslednjih godina i moramo da budemo ponosni na sebe, iako nismo uspele da osvojimo medalju, rukomet se vratio u Srbiju", rekla je kapiten Andrea Lekić posle poraza sa 41:38.

POGLEDAJ FOTO GALERIJU: Srbija izgubila od Mađarske u meču za bronzu

Levi bek Sanja Damnjanović istakla je da je odbrana zakazala, iako je bila odlična tokom celog turnira.

"Tužne smo, zaslužile smo bronzu, jer smo ostavile srce na terenu, bile smo fantaične. Čitav turnir krasila nas je odbrana na čelu sa sjajnim golmanima, a to je danas zakazalo. Ovo je podstrek za naš, iako će naredna nekoliko dana biti teška, dok se ne slednu utisci", rekla je Damnjanovićeva.

Biljana Filipović je rekla da je previše "škripelo" u odbrani.

"Šta da kažem, četvrte smo... Mnogo je škripalo u odbrani, previše... Uspeli smo da se nekako vratimo u utakmicu, ali na žalost nismo uspele", rekla je Biljana Filipović

Pivotmen Sanja Rajović rekla je da srpske rukometašice moraju da budu zadovoljne plasmanom, iako je svima veoma žao zbog poraza.

"Katastrofa... Mnogo mi je žao i mnogo mi je teško, ali i pored svega toga moramo da budemo zadovoljne dokle smo stigle na ovom takmičenju. Posle toliko godina neuspeha konačno smo nešto uradile i dogodine ćemo se boriti za medalju na prvenstvu sveta", rekla je Sanja Rajović.

Srpski selektor Saša Bošković rekao je da je tužan zbog neosvojenemedalje, ali da je i ponosan.

"Jako sam tužan jer nismo osvojili medalju, ali sam ponosan jer predvodim ovakvu reprzentaciju. Puno mi je šrce jer su od prvog do poslednje utakmice pokazale koliko vole ovu zemlju. Štet sto nismo uzeli medalju, mislim da smo zaslužili, s obzirom kako smo igrali, ne samo ovu utakmicu, već čitavo prvenstvo", rekao je Bošković.

Beta

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.