Srbin iz Smedereva autor Lego figura s likovima iz Hobita

Đorđe ima samo 26 godina, ali to mu nimalo nije smetalo da u čuvenoj kompaniji „Lego" postane vodeći grafički dizajner. Za sebe kaže da je totalni zanesenjak koji je odmalena voleo da crta, vaja, „sastavlja i sklepava”, tako da je neminovno bilo da poraste „u tom smeru”. Završio je industrijski dizajn na Univerzitetu primenjenih umetnosti u Beču, a četiri godine nakon diplomiranja video je oglas za posao u „Legu", pišе "24 sata"

- Poslao sam na brzinu sklepan portfolio uz CV dan pre roka i na kraju dobio poziv i kartu za tamo. Onda sam imao dvodnevnu radionicu, radio razne zadatke i imao niz intervjua, odgovarao na veoma neobična pitanja i, na kraju, dobio poziv i ponudu za stalni posao - priča Đorđe za „24 sata".

Kako se postaje glavni dizajner „Lega" sa samo 26 godina?
- Sve zahteva obrazovanje, spremnost, veštinu, ali i ljubav prema poslu i brendu. Pored toga, oduvek sam bio veliki fan Tolkinovih knjiga, kao i kasnije Džeksonovih filmova, što se, na kraju, poklopilo u lagodan i zabavan posao - kaže Đorđević.

(old_image)

Đorđe kaže da na svakom projektu u „Legu" radi nekoliko ljudi, pa prvo podele zadatke. Smederevac Đorđe Đorđević dizajnirao je figure svih likova iz „Hobita". Radni dan u „Legu" je, dodaje, dosta opušten, „maltene k’o subota pre podne".

- Ne postoji određen početak ni kraj radnog vremena, kao ni propisani dres kod. Atmosfera je super. Možeš toboganom da odeš na ručak, ili da usred posla odigraš partiju stonog tenisa, fudbala ili neku video-igru, odeš na masažu... Možeš da radiš i od kuće. Naravno, postoje rokovi na projektima koje moramo da ispunimo, kao i da sedimo na mnogo sastanaka sa sve onima u odelima i kravatama, ali to je sve sastavni deo rada, što na mestu kao što je „Lego" nije teško - završava priču Đorđe.

Pogledajte još