Indijka čije je lice unakaženo kiselinom pobedila u "Milioneru"

Na taj način je ona sebi obezbedila novac neophodan za dalje lečenje i plastične operacije.

Sonali se u specijalnoj emisiji kviza, posvećenoj ljudima koji su pokazali hrabrost u suočavanju sa teškim životnim situacijama, pojavila zajedno sa bolivudskom glumicom i bivšom mis univerzuma Larom Dutom, a domaćin kviza Amitab Bačhan, u Indiji poznat kao “Veliki B”, javno je pohvalio njenu hrabrost.

"Uskraćena za pravdu, javno je tražila da joj se život okonča ukoliko država odbije da joj materijalno pomogne u daljem lečenju; uskraćena i za to, jer je eutanazija u ovoj zemlji nelegalna, odbila je da pati u tišini. Njena priča je priča o ogromnoj hrabrosti. Nacija je u tome pozdravlja, kao i svi mi, ali i saginjemo glavu od stida zbog ovog gnusnog čina", izjavio je "Veliki B".

Sonali, koja je od napada 2003. izdržala već 22 operacije, tvrdi da je ova pobeda najbolji melem za njene rane.

U kvizu je osvojila sumu od preko 36 hiljada evra, što će joj omogućiti da se podvrgne novim plastičnim operacijama lica, kao i operacijama neophodnim da potpuno povrati vid, jer je nakon napada koji ju je unakazio ostala i delimično gluva i slepa.

Napadači nikada nisu adekvatno kažnjeni, a njena porodica je morala da se preseli u Delhi i potrošila je celokupnu imovinu na njene operacije.

Napadači, koji su provalili u njen dom u Danabadu, polili su je hemikalijom poznatom kao Tezab, koja se u tim krajevima koristi za čišćenje zarđalog alata i koja joj je praktično uništila lice i oštetila vid i sluh.

Izvor: Agencije

Pogledajte još