Svaki hiljaditi Crnogorac na poternici Interpola!

0

Nacionalni centralni biro Interpola Podgorica trenutno na međunarodnom nivou traži 523 osobe, pa bi se moglo reći da se svaka 1186. osoba u Crnoj Gori nalazi na ovoj poternici, s obzirom na to da, prema poslednjem popisu iz 2011. godine, ta država ima 620.029 stanovnika.

Poternice su raspisane po naredbama nadležnih pravosudnih organa u Crnoj Gori za dela koja su počinjena u našoj zemlji.

Nacionalni centralni biro Interpola Podgorica trenutno na međunarodnom nivou traži 523 osobe

– Međunarodna prekogranična saradnja Uprave policije Crne Gore sa policijama drugih zemalja je izuzetno uspešna i odnosi se na razmenu obaveštajnih podataka samoinicijativno ili po zahtevu za sva krivična dela sa elementom inostranosti, sa posebnim osvrtom na teška krivična dela i krivična dela organizovanog kriminala
– saopštila je policija.

Crnogorski Interpol prošle godine raspisao je 170 međunarodnih poternica, po kojima je u inostranstvu uhapšeno 75 osoba.

U Crnoj Gori od 1. januara do 1. decembra 2012. godine po stranim poternicama uhapšeno je 35 osoba, a iz Crne Gore drugim zemljama izručeno je 22 sa poternica. Iz drugih zemalja Crnoj Gori je izručeno 75 osoba, koje je tražio NCB Interpol Podgorica.

– Crna Gora potražuje 523 osobe na međunarodnom nivou, dok su po njenim poternicama od 2006. godine do danas u inostranstvu uhapšene 274 osobe, a po inostranim poternicama u Crnoj Gori 227 –
kaže za “Novosti” Dejan Đurović, šef biroa Interpola Podgorica.

(vestionline)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.