O čemu su razgovarali šeik iz Emirata i Tomislav Nikolić?

0

Prvi šeik i princ prestolonaslednik Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamed bin Zajed al Nahjan sastao se sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Predsednik Nikolić je, u razgovoru sa šeikom Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom istakao značaj saradnje između Srbije i UAE, posebno u sferi poljoprivrede, visokih tehnologija i u razvoju odbrambenih tehnologija i specijalizovane industrije, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

PROČITAJ I: Prvi arapski šeik doputovao u Beograd

U razgovoru su istaknute su višestruke mogućnosti unapređenja i razvoja bilateralnih odnosa između Srbije i UAE.

Tokom razgovora visokih delegacija posebno su istaknute perspektive unapređenja ekonomskih odnosa između Srbije i UAE, kao i uspostavljanje sveobuhvatne saradnje u okviru realizacije najavljenih zajedničkih projekata”, navodi se u saopštenju.

Nikolić je u razgovoru sa prestolonaslednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata predvodio državnu delegaciju u kojoj su bili predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, potpredsednici Vlade Jovan Krkobabić i Rasim Ljajić i ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić

Kontakt sa prestolonaslednikom UAE prvi su ostvarili su prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i ministar finansija Mlađan Dinkić tokom posete Emiratima u oktobru. Tada su sa šeikom Mohamedom bin Zajedom el Nahjanom, koji je poznat kao veliki zaljubljenik u sport, dogovorili posetu za kraj decembra, ali je ona prolongirana za januar.

Zbog kvara na Vladinom “falkonu” srpska delegacija se kući vratila šeikovim avionom.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.