O čemu su razgovarali šeik iz Emirata i Tomislav Nikolić?

Predsednik Nikolić je, u razgovoru sa šeikom Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom istakao značaj saradnje između Srbije i UAE, posebno u sferi poljoprivrede, visokih tehnologija i u razvoju odbrambenih tehnologija i specijalizovane industrije, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

PROČITAJ I: Prvi arapski šeik doputovao u Beograd

U razgovoru su istaknute su višestruke mogućnosti unapređenja i razvoja bilateralnih odnosa između Srbije i UAE.

"Tokom razgovora visokih delegacija posebno su istaknute perspektive unapređenja ekonomskih odnosa između Srbije i UAE, kao i uspostavljanje sveobuhvatne saradnje u okviru realizacije najavljenih zajedničkih projekata", navodi se u saopštenju.

Nikolić je u razgovoru sa prestolonaslednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata predvodio državnu delegaciju u kojoj su bili predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, potpredsednici Vlade Jovan Krkobabić i Rasim Ljajić i ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić

Kontakt sa prestolonaslednikom UAE prvi su ostvarili su prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i ministar finansija Mlađan Dinkić tokom posete Emiratima u oktobru. Tada su sa šeikom Mohamedom bin Zajedom el Nahjanom, koji je poznat kao veliki zaljubljenik u sport, dogovorili posetu za kraj decembra, ali je ona prolongirana za januar.

Zbog kvara na Vladinom "falkonu" srpska delegacija se kući vratila šeikovim avionom.

Pogledajte još