Zašto je Aleksandra Jerkov ljuta na Nenada Čanka?

Ona je zatečena informacijama da napušta LSV i da prelazi u DS, ali juče nije htela ništa da komentariše. U DS su o njenom „prelasku“ saznali iz medija, ali nisu krili zadovoljstvo. Poznato im je, kažu u pokrajinskom odboru DS, da je nezadovoljna sa Čankovim načinom rukovođenja u LSV.

Njeno nezadovoljstvo, potvrđuju i u Ligi, traje od odluke Nenada Čanka da se kao jedni kandidat od osnivanja stranke nominuje za njenog predsednika. Čankovo objašnjenje da će ta stranka trajati samo dok on bude predsednik i nekoliko njegovih televizijskih estradnih nastupa podstakli su kod Aleksandre Jerkov i još nekoliko viđenijih partijskih prvaka dodatno nezadovoljstvo i odluku da istraju, kako bi Ligu vratili izvornim vrednostima i kako bi ona izbila na njeno čelo.

Nenad Čanak
je 8. decembra prošle godine ponovo izabran za predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine, stranke na čijem je čelu od njenog osnivanja, 1990. godine. Na Kongresu stranke za Čanka je glasalo 985 delegata, 79 je bilo protiv, a 24 listića su bila nevažeća. Čanak je bio jedini kandidat za mesto predsednika stranke.

(Izvor: Vestionline)

Pogledajte još