Zvezda: Navijači izvinite, bilo je falsifikovanih karata!

Crvena zvezda je sinoć igrala protiv Galatasaraja i izgubila sa 91:74, a pre početka utakmice sukobili su se navijači i policija, pošto je mnogima zabranjeno da uđu u već punu halu.

"KK Crvena zvezda se izvinjava navijačima koji sa uredno kupljenim ulaznicama nisu mogli da uđu u dvoranu i uživo prate meč. Takav epilog je posledica činjenice da je postojao veliki broj falsifikovanih ulaznica, koji je i zaplenjen na licu mesta", navodi se u saopštenju objavljenom na klupskom sajtu.

"Iz tog razloga se u dvorani našao veći broj gledalaca, pa je policija 30 minuta pre početka utakmice opravdano donela odluku da zaustavi dalji ulazak gledalaca kako se ne bi ugrozila bezbednost prisutnih", dodaje se.

Najavljeno je da će navijači koji su imali kupljene ulaznice, a nisu uspeli da uđu u dvoranu, biti obeštećeni. Oni će karte koje nisu uspeli da iskoriste moći da zamene za narednu utakmicu u Evrokupu u kojoj će crveno-beli biti domaćini protiv Uniksa.

Klub sa Malog Kalemegdana osudio je napade na policiju, istakavši da nasilje nije način za rešavanje problema. Prema izveštajima, povređeno je 20 policajaca.

"Najoštrije osuđujemo incidente i napade na policiju ispred dvorane Pionir i izražavamo iskreno žaljenje što su tom prilikom povređeni pripadnici MUP-a i građani. Nasilje nije način za rešavanje bilo kakvog problema i Zvezda se takvom pristupu uvek suprotstavljala, a tako će biti i u budućnosti", ističe se u saopštenju.

Za utakmicu s Galatasarajem u prodaju je pušteno 4.000 ulaznica, pošto je klub tokom sezone prodao 2.500 godišnjih karata, a navodi se da klub ima dokumentaciju o svakoj osobi koja je kupila ulaznice.

U saopštenju se dodaje da je teško utvrditi koliko je ljudi s falsifikovanim kartama ušlo u dvoranu Pionir, zbog čega uprava kluba poziva policiju da izvrši istragu o tome "ko je vršio te malverzacije".

"KK Crvena zvezda neće okretati glavu i gledati samo u druge, već će kao odgovoran klub pogledati i u svoje dvorište, jer postoje naznake da su neovlašćena lica uvodila ljude bez karata, što je načinilo veliku štetu imidžu kluba", navodi se.

"Oni koji su za to odgovorni snosiće posledice, jer više ne sme da se dogodi da gledaoci sa uredno kupljenim ulaznicama ostanu ispred dvorane. Rukovodstvo kluba to svim navijačima garantuje", dodaje se.

Takođe, Zvezda je zahvalila navijačima na podršci, ali se u isto vreme i izvinila "zbog neadakvatnog zalaganja i nedovoljne borbenosti igrača za koju nema opravdanja".

Beta

Pogledajte još